Nakon dramatičnih prizora, granični prijelaz Maljevac opet je otvoren za promet

Maljevac
YouTube
Granični prijelaz Maljevac opet je otvoren za promet, priopćio je MUP koji je prethodno izvijestio da je  bosanskohercegovačka policija počela popodne autobusima premještati između 150 do 200 osoba koje su bile oko 200 metara od Međunarodnoga cestovnoga graničnog prijelaza Maljevac – Velika Kladuša.

Taj je granični prijelaz zbog sigurnosnih razloga bio zatvoren za sav promet te je po tom području privremeno ograničeno kretanje bilo od 24. listopada u 10 sati ujutro. MUP je danas ranije priopćio da će privremena mjera ograničenja kretanja prestati i da će se granični prijelaz otvoriti “kad se uvjeri u povoljno stanje sigurnosti i prestanu svi razlozi za privremeno ograničenje kretanja na tom području”.

Prestanak ograničenja obuhvatit će uklanjanje protunavalne ograde, tzv. gelendera i uspostavu rada svih informacijskih sustava kojima se granična policija koristi u kontroli ljudi i robe koji prelaze državnu granicu.

Policijske snage koje su trenutačno na području graničnog prijelaza Maljevca ondje će ostati do daljnjega, stoji na kraju priopćenja MUP-a.   

Inače, skupina od 200 do 250 migranata pokušala je u ponedjeljak, 22. listopada preko graničnog prijelaza prijeći u Hrvatsku, no zaustavila ih je bosanskohercegovačka policija. Migranti su bacali kamenje i druge predmete na pripadnike hrvatske policije, a dvojica policajca su lakše ozlijeđena te su zatražila liječničku pomoć.

To je bio treći pokušaj migranata koji borave u Velikoj Kladuši da preko međunarodnog graničnog prijelaza pješice uđu na teritorij Hrvatske, no svaki put ih je u tome spriječila policija.

Ovako je to izgledalo prethodnih dana…

(Hina/I.K.)