Najluksuzniji turistički projekt u Hrvatskoj

Cavtat, projekt, turizam
Pixabay
Grčki investitor Petros Stathis obilazi institucije ne bi li dovršio najluksuzniji turistički projekt u Hrvatskoj – Oživljava se Amanresorts u Cavtatu

Grčki investitor Petros Stathis ovih dana ponovno se aktivirao na realizaciji projekta Amanresorts Cavtat, najluksuznijeg turističkog projekta u Hrvatskoj koji bi čak mogao dospjeti na listu strateških projekata RH, što bi bilo korisno kako bi se što prije riješila pitanja prostornog planiranja i pomorskog dobra.

Zbog toga se investitor angažirao na svim poljima, od državne administracije do lokalne uprave, neslužbeno doznaje Poslovni dnevnik.

Reaktivacija projekta uslijedila je nakon više od tri godine kako je Amanresorts Cavtat trebao biti otvoren, no zapeo je na nekoliko razina, od upravljačke do administrativne, iako Stathis nikada od njega nije odustao.

Za realizaciju Stahisu navodno treba prilagodba prostorno-planske dokumentacija, a treba postići i dogovor o korištenju pomorskog dobra ispod resorta, s obzirom na to da investitor za svoj projekt težak oko 30 milijuna eura traži zatvaranje plaže.

Više na Poslovni Dnevnik.