Na suđenju Dolačkom svjedoči zamjenik ravnatelja policije

policija, istraga, svjedočenje
YouTube
Gdje je nestalo zlato i novac?

Zamjenik ravnatelja policije, Željko Prša, na zagrebačkom Županijskom sudu svjedočiti će o radu skupine kojoj je bio na čelu, a koja je istraživala Željka Dolačkog, bivšeg načelnika u zagrebačkoj krim-policiji optuženog za krađu novca i zlata iz sefa u sjedištu zagrebačke policije, doznaje se na sudu.

Pršino svjedočenje predložio je zamjenik ravnateljice Uskoka Slobodan Šašić čije izuzeće nije prihvaćeno pa je sutkinja Maja Štampar-Stipić nastavila s postupkom. Na prihvaćeni tužiteljev zahtjev vještačit će se vrijednost otuđenog zlata te tečajna lista HNB-a.

Sudsko vijeće je prihvatilo prijedlog obrane o ispitivanju dviju svjedokinja iz PU zagrebačke te ponovljeno ispitivanje dvoje vještaka.

Obrani je odobren i pribavljeni podatak iz upisnika ulaska i izlazaka u sobu za čuvanje materijalnih dokaza te jesu li i kada materijalni dokazi pohranjeni u sef, ali i preslika stranica knjige evidencije privremeno oduzetih predmeta od 5. do 8. travnja 2016.

Sutkinja Maja Štampar-Stipić odbila je zahtjev optuženog Dolačkog o ispitivanju tužitelja, odvjetnika, policajaca te osoba koje su pozivane na obavijesne razgovore jer sud smatra kako je riječ o nevažnim dokazima za ovaj postupak.

O ispitivanju dviju svjedokinja odlučit će se nakon što Dolački iznese svoju obranu zakazanu za 7. prosinca.

Famozna krađa u policiji

Uskok tvrdi kako je smijenjeni načelnik zagrebačke službe organiziranog kriminaliteta od 22. veljače 2015. do 3. travnja 2016. ‘koristeći činjenicu da su mu bili dostupni privemeno oduzeti predmeti iz više kriminalističkih obrada PU zagrebačke, iz prostorije u kojoj su se nalazili oduzeti predmeti otuđio i za sebe zadržao’ gotovo 290 tisuća eura, 640.000 kuna te preko dva kilograma zlata.

Podsjetimo se kako se odvijala situacija…

(Hina/I.K.)