Mito i korupcija – kardiokirurg pod istragom zbog mita za životno ugroženog pacijenta

Pixabay
Protiv splitskog kardiokirurga Uskok je pokrenuo istragu zbog sumnje da je za žurne pretrage i operativni zahvat životno ugroženog pacijenta od njegove supruge primio tri tisuće eura mita.

Uskok je u petak izvijestio da je pokrenuo istragu protiv liječnika zbog sumnje da je kao voditelj Odjela za kardiologiju Kliničkog bolničkog centra Split, pacijentu koji je 22. listopada zaprimljen na liječenje, 8. studenoga priopćio da je u teškom i kritičnom zdravstvenom stanju te da zbog utvrđene dijagnoze tijekom operacije može umrijeti. Potom mu je rekao da će mu naknadno javiti termin operacije iako je znao da je pacijentu potreban žurni operativni zahvat.

“No, kada je 12. studenoga 2018. od drugookrivljene supruge tog pacijenta primio iznos od 1.000 eura radi žurnog obavljanja potrebnih pretraga i operativnog zahvata nad njenim suprugom, novac je zadržao za sebe te je zauzvrat odmah sutradan naložio da se pacijentu obavi pretraga, a potom ga je i operirao. Nakon toga je 16. studenoga 2018. od drugookrivljene primio i dodatni iznos od 2.000 eura”, izvijestio je Uskok na svojoj internetskoj stranici.

Istraga je pokrenuta nakon medijskog istupa u emisiji Provjereno Ljubice Adžaip, udovice Ivice Adžaipa koji je unatoč daru od tri tisuće eura u konačnici ipak preminuo. (Hina)