Ministar Oleg Butković o izgradnji Pelješkog mosta – u ponedjeljak potpisivanje ugovora

Pelješki most, Oleg Butković, Strabag
YouTube/Screenshot
Nakon potpisivanja ugovora će proći određeno vrijeme dok se pripremi gradilište

Ministar Oleg Butković je u razgovoru za HRT-ov Dnevnik potvrdio da će s kineskim izvođačima u ponedjeljak biti potpisani ugovori za izgradnju Pelješkog mosta. Kazao je da je postupak pravomoćan unatoč Strabagovoj tužbi.

Naime, tvrtka Strabag je podnijela tužbu Upravnom sudu jer je prije 20-ak dana Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave odbila njihovu žalbu na odabir kineskog izvođača radova za gradnju Pelješkog mosta.

Nakon potpisivanja ugovora će proći određeno vrijeme dok se pripremi gradilište, a na pitanje hoće li Strabagova tužba zaustaviti početak gradnje, Butković je rekao da to pitanje treba postaviti svim stanovnicima Dubrovačko-neretvanske županije i upitao kakav bi građanin ove zemlje bio kada bi se zalagao za zaustavljanje gradnje Pelješkog mosta.

Osvrnuvši se na restrukturiranje cestarskog sektora, Butković je kazao da su nakon odluke da se odustane od monetizacije autocesta išli u financijsko restrukturiranje. Komentirao je i prijedloge prema kojima bi se ukinulo plaćanje pojedinih dionica autocesta i nazvao ih “ludima”. Ministar je naglasio i da je pred njima mnogo teži posao koji trebaju obaviti do kraja godine, a to je restrukturiranje Željeznica.

Dodao je da su u suradnji sa Svjetskom bankom formirali radne skupine koje će definirati kojim smjerom je potrebno ići kako bi taj sustav postao stabilan i održiv, a većina ulaganja će biti financirana novcem iz fondova Europske unije.

Izvor: Dalmacija News