Kraj Ivone Milinović. Torcida i manjina

vlada, stranke, kadroviranje
https://hr.wikipedia.org/wiki/Datoteka:Vlada_RH.jpg

Odbila je istovremeno ispričati se Torcidi. Neće se sjever Poljuda zbog toga ljutiti, možda joj spjevaju kakvu pjesmicu, ali neće ići puno dalje od toga. Ali Pupovac? Tu se predsjednica Odbora za nacionalne manjine malo dublje zakopala. Koliko je uprskala, svjedoči činjenica da se riječki Gradski odbor HDZ-a ogradio od njezinih izjava. Ekspresno.

Što je rekla i kako je rekla, je li se krivo izrazila, je li krivo shvaćena… ma štogod… Takav niz nebuloza i materijala ispaliti je čisti idiotizam. HDZ-ova riječka gradska vijećnica Ivona Milinović ispričala se javnosti zbog izjava u emisiji „Podcast Velebit” opravdavši se da joj to nije bila namjera reći „Htjela sam poručiti upravo suprotno – da je dosta brojenja krvnih zrnaca jer to šteti svim hrvatskim građanima”, stoji u njezinoj poruci. Kako je to mislila, a spominjala Srbe, vrbe, Rijeku, sela gdje ima više Srba?

S namjerom da se okomi na Toricdu, izjavila je: “Stvarno je neprimjereno pjevati takve pjesme i davati Pupovcu argument da sutradan plače, evo su Hrvati fašisti. Međutim, evo, ako ćemo biti baš bezobrazni, ljudi trebaju znati da u Rijeci postoji 6,5 posto Srba. Dakle, nama ne trebaju nikakve vrbe. Možda po nekim drugim selima u Dalmaciji gdje ih ima 30-40 (posto)”

Predsjednica Odbora za nacionalne manjine

Pa dobro, draga gradska vijećnice, tko je dao „Pupovcu argument da sutradan plače, evo su Hrvati fašisti”?

Odbila je istovremeno ispričati se Torcidi. Neće se sjever Poljuda zbog toga ljutiti, možda joj spjevaju kakvu pjesmicu, ali neće ići puno dalje od toga. Ali Pupovac? Tu se predsjednica Odbora za nacionalne manjine malo dublje zakopala.

Koliko je uprskala, svjedoči činjenica da se riječki Gradski odbor HDZ-a ogradio od njezinih izjava. Ekspresno. Ne viđa se to često.

Milinović će biti jedna od rijetkih kojoj će stranka, nakon harakirija, okrenuti leđa i vjerojatno političku karijeru parkirati u lokalne okvire.

F. M.