Još jedna IT tvrtka otvorila ured u Bjelovaru

posao, firma, it
Pixabay
Bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak izrazio je želju da se u idućih deset godina u području informatike u gradu otvori 500 radnih mjesta, a u prilog tome u utorak je predstavljen bjelovarski ured zagrebačke informatičke tvrtke Altus.

“Bjelovarski ured u kojemu trenutno zapošljavamo troje djelatnika otvorili smo iz dva razloga – prvi je taj što je Bjelovar svojevrsni rasadnik izvrsnih kadrova u informatici, a drugi su poticajne mjere Grada Bjelovara i profesionalni pristup poduzetnicima”, rekao je direktor Altusa Goran Đorevski.

Tvrtka Altus ured je otvorila u Tehnološkom parku Bjelovar, a tijekom prve godine poslovanja oslobođena je plaćanja najamnine i režijskih troškova.

Gradonačelnik Hrebak kazao je kako je ponosan jer je Bjelovar ponovno prepoznat kao dobro mjesto za razvoj posla, pogotovo IT sektora.

“Želimo stvoriti pozitivno poslovno okruženje u Bjelovaru, želimo da se zna da su investitori dobrodošli, da će im Grad maksimalno izaći u susret kako bismo zajedno radili na razvoju našeg gospodarstva i zapošljavanja građana. Podatak da je za manje od godinu danas u IT tvrtkama, kojima je Grad dao povoljne uvjete za rad, zaposleno više od 20 ljudi potvrđuje da smo na pravom putu”, istaknuo je.

Dodao je kako će uskoro s Veleučilišta u Bjelovaru godišnje izlaziti 40 diplomiranih informatičara, pri čemu će gradska uprava raditi na tome da što veći broj njih ostane raditi u Bjelovaru. (Hina)