Jadrolinija i ove godine očekuje odličnu sezonu

Jadrolinija, turistička sezona, lučka uprava
Wikimedia Commons
Tvrtka je zahtjevima i izazovima tržišta odgovorila uvođenjem novih linija

Jadrolinija nakon prošle godine u kojoj je prevezla 12 milijuna putnika i tri milijuna vozila očekuje još jednu rekordnu turističku sezonu.

Predsjednik uprave Jadrolinije David Sopta je rekao da su ljudi i flota spremni i da se očekuje jako dobra sezona, a tvrtka je zahtjevima i izazovima tržišta odgovorila uvođenjem novih linija. Dodao je i da su u tijeku pregovori za brodove koji će prometovati prema vanjskim otocima.

Kvalitetnog kadra uvijek nedostaje

Jadrolinija ima 50 brodova od čega su tri velika u međunarodnoj liniji. Sopta je izjavio kako trenutačno nemaju problema s odlaskom pomoraca, ali kvalitetnog kadra im uvijek nedostaje. Jadrolinijim pomorcima su plaće povećane za pet posto, radi se i na poboljšanjima kolektivnog ugovora, a čak razmišljaju i o tome da otvore akademiju u kojoj će se provoditi sustavna edukacija.

Ravnatelj Lučke uprave Split podsjeća na razvojne projekte

Novinare je o novostima u splitskoj luci informirao ravnatelj Lučke uprave Split Vice Mihanović i podsjetio na nekoliko razvojnih projekata na tom lučkom području. Među njima su nova luka Stinice koja će se financirati iz EU fondova u iznosu od 85 posto, te dvije ribarske luke – Komiža i Brižine u Kaštel Sućurcu, čija će se gradnja u stopostonom iznosu financirati iz EU fondova.

U planu je i izgradnja zgrade Međunarodnog pomorsko-putničkog terminala u kojoj bi bile objedinjene sve službe koje sudjeluju u prihvatu i otpremi broda, prenosi Novi list