Hejteri, puse i (novo) normalno. I sve to s karakterom.

flickr

Aktualnom hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću možete svašta predbaciti, ali ne možete kazati da je nedosljedan. I gura svoj stil da je kuler. U potpunosti s Pantovčaka živi slogane kojima je i stigao do obećanog brda; pokazuje svoj karakter i stav. A dio toga je i da neće doći na sjednicu Hrvatskog sabora.

Današnjom porukom očito je dao do znanja da je gotovo s postojećim predsjedničkim protokolima te da tradicije koje su stvaralil njegovi prethodnici završavaju. Kako drukčije protumačiti sljedeće misli: “Ne pada mi na um epigonski i automatizmom ponavljati sve ono što je prije mene netko jednom napravio ili nije napravio”, istaknuo je i dodao: “Ovo je tek početak. Bit će još promjena”. Veliku pusu poslao je svim hejterima, a najveću “lažnim analitičarima, redom osobno ugrađenim u sitne poslovne aranžmane s vlašću.” Oni me vjerno prate već desetljeće i po”, napisao je Milanović parafrazirajući N. Buharina: na pobjedničkoj zastavi koju vijorim kap je i njihovog znoja.

Željno čekamo nove promjene. Dotad tek podsjetnik na još jedan slogan iz Milanovićeve kampanje: “Normalno”. Njegovi dosadašnji potezi su novo normalno. Najavio je to novo normalno bivši premijer davno prije Capaka i Beroša.