Gradonačelnici Zagreba, Sarajeva i Beograda dogovorili jaču suradnju

Zagreb
Wikimedia Commons / Suradnik13
Na sastanku u Sarajevu gradonačelnici su zaključili da je vrijeme za konkretne projekte kojima bi se tri grada bolje povezala

Gradonačelnici Zagreba, Sarajeva i Beograda u petak su se sastali u Sarajevu i dogovorili se o jačanju suradnje triju gradova. Milan Bandić, Abdulah Skaka i Zoran Radojičić razgovarali su o razvoju zajedničke turističke ponude koja će istaknuti potencijale svakog od tri područja, piše Poslovni dnevnik.

Gradonačelnici se se složili da svaka od sredina kojima upravljaju ima želju i potrebu za suradnjom glavnih gradova. Sad, pak, treba osmisliti konkretne projekte kojima bi se realizirala ta željena suradnja.

Bandić se novinarima pohvalio da je u devetnaest godina mandata pretvorio Zagreb u istinsku europsku metropolu te da je spreman podijeliti iskustva s dvojicom kolega. Istaknuo je da se suradnja sa Sarajevom već godinama uspješno ostvaruje, kao i da je vrijeme da se pokrene suradnja Zagreba i Beograda. Gradonačelnik Radojičić kazao je da je suradnja gradova važna i za sve tri države i za njihove narode, jer se tim putem podupiru mir i stabilnost u regiji.