Bliže se, bliže. A GONG podmeće nogu

Vlada RH, Andrej Plenković
Flickr

Mudro je time gospodin premijer otresao udrugu koju pozicionira lijevo, istodobno ih diskreditiravši onako kako se nije usudio nijedan čelnik HDZ-a.

Već ozbiljno na vrata kucaju predsjednički izbori. Sve je više kandidata, sve više struja i ideoloških preklapanja kandidata. Bit će vruće jer je u pitanju prvi lakmus-papir političkog pravca kojim će Hrvatska krenuti i Plenkovićeve sudbine. A ako ih i izvuče, tek onda ga čekaju prave stvari.

Uz probleme s Pupovcem, HVIDRA-om, Penavom, HNS-om, čeka ga hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije i paralelna borba za ostanak na vlasti u HDZ-u. A za izboriti ostanak na čelu stranke trebat će mu mnogo snage jer će morati preustrojiti brojne temeljne stranačke organizacije. Lički poučak kazuje da to uopće neće biti lako. Dr. House, Darko Milinović pokazao se kao tvrd orah, a takvih ima još mnogo, mnogo.

Toliko je još bitaka pred Plenkovićem…

Otkud 5 milijuna? Muž pomorac…

A ostvari li u većini njih pobjedu, na parlamentarnim izborima su mu konačna pobjeda i potom dominacija – zajamčene. Ali ne naziru se zidine Edena još ni u mislima.

Štoviše, još se Plenković bori u završenom boju – izborima i pozicioniranju u Europskoj uniji. Nakon što je zaboravljen HDZ-ov fijasko (samo 4 mandata) ostalo je sada ustoličiti zaslužnike u europska tijela. Ali, ne osjećaju očito svi uspjeh u tome da hrvatska ima potpredsjednicu Europske komisije. GONG želi odgovore otkud joj pet milijuna eura vrijedna imovina, a nisu zadovoljni onima koje daje Dubravka Šuica.

Iako ona tvrdi da je dobar dio njezine imovine ostvario njezin suprug, GONG-ovce zanima kako kako je uspjela radom u javnom i državnom sektoru doći do vile u Dubrovniku, stanova u Dubrovniku i Zagrebu, kuće na Pelješcu, Cavtatu i Hercegovini, jahte i tri automobila. Pa kako? I kako će predvoditi borbu za demokraciju u Europskoj uniji, a tamo ju postavlja vlada koju tresu korupcijski skandali?

Glumci neovisne nevladine udruge

To i još mnogo pitanja more GONG-ovce, a bila je to kap koja je prelila čašu. “Ta gospoda koja glume neovisnu nevladinu udrugu, a u biti rade jednu političku akciju i očito ne poznaju proceduru niti znaju što je gospođa Šuica već napravila”, ispalio je Plenković.

Mudro je time gospodin premijer otresao udrugu koju pozicionira lijevo, istodobno ih diskreditiravši onako kako se nije usudio nijedan čelnik HDZ-a. Dodatno, kupio si je koji poenčić u desnijem dijelu stranke.

Dovoljno za opstanak? Hm…

F.M.