Futuristička superjahta duža od 100 metara pruža neviđeni luksuz

Postoje obične jahte, a postoje i superjahte koje su sve samo ne obične. S dužinom od 115 metara, Tuhura je zasigurno primjer potonjeg

Ovo luksuzno plovilo impresivne veličine, koncept je tvrtke Oceanco koja je već oduševila svojim inovativnim dizajnom predstavivši superjahtu Stiletto. Njezin oblik nalik kanuu podsjeća na već isprobane i pouzdane konstrukcije iz drevnih vremena.

„Naša Tuhura je jednostavna ideja”, izjavio je Igor Lobanov, projektant tvrtke Oceanco. Nadalje je pojasnio kako je „zamisao bila uzeti prirodan oblik sličan kanuu u ranim fazama i povećati ga mnogostruko koristeći modernu tehnologiju”.

Talijanski arhitekt Achille Salvagni majstorski je uklopio istočnoazijske elemente kao što su brušena tikovina i bronca, u jednostavan i moderan prostor. Na trupu broda zamišljeni su vodoravni prozori izrađeni od stakla načinjenog posebnom tehnologijom od niza čestica. U pogledu se može uživati iznutra, a posebnom obradom vanjskog dijela stakla, prozori se uklapaju u trup broda čime se prikrivaju za sve koji promatraju jahtu.

Jedinstveni kontra-rotirajući pogonski sustav pokreće Tuhuru 20 milja na sat. Ova umjerena brzina je zapravo blagodat jer ćete htjeti provesti što više vremena u uživajući u luksuznom interijeru.