Srbija uvela privremenu zabranu ulaska državljanima pet zemalja

Vlada Srbije priopćila je da je na današnjoj sjednici donijela dodatne mjere radi sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, prema preporukama epidemiologa i u skladu s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije.

“Uvodi se privremena zabrana ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja s intenzivnom transmisijom koronavirusom. To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Republike Kine, Južne Koreje, Irana i dijelovima Švicarske”, navedeno je u priopćenju Vlade Srbije.

Također je uvedena preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih u sustavu zdravstvene i socijalne zaštite u Srbiji u zemlje s intenzivnom transmisijom COVID-19, kao i žarištima epidemije.

“Ovu situaciju je naše zdravstvo spremno dočekalo, poduzimajući sve neophodne mjere kako bi broj zaraženih bio što manji. Zahvaljujući pravovremenoj i odgovornoj reakciji našeg zdravstvenog sustava broj oboljelih od koronavirusa u Srbiji je četiri”, priopćeno je.

Više na N1 portalu