Obuljen Koržinek: Mise i kazališta su neusporedivi

Na Međunarodni dan slobode medija gošća Intervjua Tjedna kod Nataše Božić Šarić u TNT-u bila je ministrica kulture, Nina Obuljen Koržinek.

Objasnila je zašto je sramotnom nazvala konferenciju za novinare GLAS-a o nemogućnosti da se otvore kina i kazališta dok se otvaraju crkve i škole, rekavši da u ovakvim situacijama nije primjereno politizirati na temi zdravlja i sigurnosti. „Njihova teza ako su se dozvolile mise, zašto se ne dozvole kazališne predstave… to je toliko besmisleno. Što se tiče publike, mogu se povući paralele. Ali mi moramo voditi računa o umjetnicima, sve dok postoji obveza fizičkog distanciranja. Gotovo je nemoguće održati većinu kazališnih, plesnih produkcija, osim ako nisu u formi monodrame, sola ili nečeg komornog“, kaže ministrica.

Dodaje kako su razradili detaljne procedure, za probe i izvedbe, za glazbenike, za snimanja u studiju te za filmsku i tv produkciju, ali da se s epidemiolozima još uvijek razgovara o konkretnim uputama, budući da se, kako je rekla, radi o specifičnim postupcima.

Više donosi N1