Obitelj preminulog od koronavirusa u Istri optužuje liječnike za nebrigu

Sutradan se situacija pogoršala pa smo nazvali epidemiologa iz Umaga koji nam je rekao kako u tim slučajevima ništa ne mogu učiniti jer moraju doći iz Pule, preuzeti bolesnu osobu, odvesti je u Pulu da napravi bris i onda ga vratiti ponovno kući. Nismo mogli vjerovati ovoj tvrdnji, ali nije nam preostalo ništa drugo nego čekati hitnu pomoć

Neslužbeno doznajemo da je preminuli umaški ugostitelj Nino Kernjus, vlasnik poznate konobe Astarea u Brtonigli, bio pozitivan na koronavirus, javlja Glas Istre.

Kernjus je prva žrtva koronavirusa u HrvatskojNa jučerašnjoj konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Istarske županije rečeno je da se ne zna je li preminuli muškarac nije bio zaražen koronavirusom. Bio je u samoizolaciji, imao je blage simptome te je odbio smještaj u bolnici koji mu je ponuđen, rečeno je na presici.

Obitelj Nina Kernjusa pak tvrdi da to nije istina – u našu redakciju javili su se sin preminulog Nina, Emil Kernjus i snaha Kety Visintin, koji tvrde sljedeće:

“Nakon što smo čuli što je rečeno, nismo znali kako reagirati. Zvali smo regionalni civilni stožer, Dina Kozlevca, koji nam je rekao da je informacije dao Zavod za javno zdravstvo Istarske županije i da ih ne mogu promijeniti. Međutim, nije se dogodilo onako kako su oni ispričali”, započinju sin i snaha preminulog, i nastavljaju:

“Nino, stariji čovjek, ali zdrav do prije nekoliko dana, počeo se osjećati loše u ponedjeljak ujutro.

Više donosi Novi list