Dragan Čović: Zatvaranjem granica BiH će zaštititi svoje građane

Šatori na granici odbit će brojne da krenu prema zemlji, istaknuo je Čović

Predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović smatra da bi za BiH bilo najbolje zatvaranje granica kako bi se njeni građani što bolje zaštitili od pandemije koronavirusa.

– Što se prije granica zatvori u smislu komunikacija, bit će bolje za nas ovdje u BiH. Najbolji je oblik karantene. Šatori na granici odbit će brojne da krenu prema zemlji – istaknuo je Čović i dodao da bi bilo najbolje da se u karantena stavi Hercegovačko-neretvanski kanton, jer će to spasiti stotine života.

Kada je riječ o koronavirusu, ključni problem BiH, prema njegovim riječima, je što su odluke donesene sa zakašnjenjem od dva tjedna.

– Da smo ove odluke koje danas imamo donijeli prije 15 dana, imali bismo možda dvoje-troje zaraženih. I znali bismo odakle su došli – rekao je Čović, dodajući da, bez obzira na složenost sustava, vlast u BiH ipak funkcionira.

On smatra da BiH tek predstoji faza koja će biti najteža, i to za dva do tri tjedna, ali da o tome treba govoriti struka, čijih se preporuka trebaju pridržavati svi građani u zemlji.

Više donosi DNEVNI AVAZ