Domovinski pokret

Bivši predsjednički kandidat i estradnjak Miroslav Škoro dva mjeseca nakon prvog kruga izbora za predsjednika RH osniva stranku. Preciznije, on osniva pokret koji će nositi njegovo ime.

“Škoro je održao i press konferenciju na kojoj je izjavio kako danas osniva ‘Domovinski pokret Miroslava Škore’. “Želim reći svima, nemojte očekivati klasični politički govor. Mi stranku osnivamo zato što moramo. Želimo biti drugačiji. Postojeći zakoni nisu dobri. Ne dopuštaju da budemo ravnopravni politički pokret. Danas utemeljujemo Domovinski pokret Miroslava Škore. Svatko tko želi trgovati mandatima ovdje nije dobro došao”

Prizori poplavljenih riva na Jadranskoj obali su mnogi već sada vjerojatno zaboravili, no takve pojave mogle bi uskoro biti i češće. Razlog se krije u topljenju ledenjaka na jugu Zemaljske kugle, Antarktici. Tamo je početkom mjeseca zabilježena rekordna temperatura – iznosila je 20 Celzijeva stupnja.

Pokret = razbijanje duopola HDZ/SDP?

U četvrtak navečer Škoro je najavio osnivanje stranke pa je tako napisao da će “do kraja veljače osnovati politički pokret koji će promijeniti Hrvatsku”. Škorino inzistiranje na “pokretu” umjesto na “stranci” ne mora značiti da se radi o stapanju u jednu od stranaka koje su Škori dale potporu na predsjedničkim izborima, poput Hrvatskih suverenista ili Mosta. 

Više pročitajte na net.hr.