Orban: Europa ne smije podleći Sorosevoj mreži

George Soros
Wikimedia Commons

Mađarski premijer Viktor Orban objavio je na svojoj web stranici članak kojim je odgovorio na tekst Georgea Sorosa, u kojemu milijarder poručuje da EU ne smije popustiti Mađarskoj i Poljskoj po pitanju vladavine prava.

“Soros je ekonomski kriminalac zato što je zaradio svoj novac špekulacijama, uništivši živote milijuna ljudi, čak ucjenjujući ukupne nacionalne ekonomije”, navodi Orban u članku.

Orban piše da mnogi smatraju da premijeri ne bi trebali raspravljati s “gospodarskim kriminalcima”, kao što vlade ne pregovaraju s teroristima.

“Danas je Soroseva mreža, koja promiče globalno otvoreno društvo i želi ukinuti nacionalne okvire, najveća prijetnja s kojom se suočavaju zemlje Europske unije. Ciljevi te mreže očigledni su: stvoriti multietnička, multikulturna otvorena društva ubrzavanjem migracija i rastaviti odlučivanje na nacionalnoj razini te prenijeti odlučivanje u ruke globalne elite”, navodi Orban.

Mađarski je premijer Orbana nazvao “najkoruptivnijim čovjekom na svijetu” koji druge optužuje za korupciju. Na njegovoj su “platnoj listi” brojni političari, suci, birokrati i “politički agitatori koji se maskiraju u članove organizacija civilnog društva”, navodi se.

“Soros želi otvoreno društvo, dok mi želimo sigurno društvo. Prema njemu demokracija može biti samo liberalna, dok mi mislimo da može biti kršćanska”, piše Orban i zaključuje da “ako želimo sačuvati našu slobodu, Europa ne smije podleći Sorosevoj mreži”.

Izvor: Geopolitika.news

Ovdje možete preuzeti našu aplikaciju!