Završena prva faza Lige nacija

nacija
flickr
Od sinoćnjih dvoboja valja podcrtati remi Portugala i Poljske 1:1 kojim su Poljaci Njemačkoj preoteli status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo (netko od nositelja će s velikom knedlom u grlu otići sa ždrijebanja 2. prosinca u Dublinu).

Završena je prva faza prve sezone Lige nacija. Odigrane su sve utakmice po skupinama, znaju se putnici u niže i više razrede natjecanja, a znaju se i sudionici završnog turnira koji se u lipnju igra u Portugalu. Bit će to: Švicarska, Nizozemska, Portugal i Engleska.

Od sinoćnjih dvoboja valja podcrtati remi Portugala i Poljske 1:1 kojim su Poljaci Njemačkoj preoteli status nositelja u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo (netko od nositelja će s velikom knedlom u grlu otići sa ždrijebanja 2. prosinca u Dublinu). U izravnom dvoboju za plasman u Ligu A Švedska je s 2:0 pobijedila Rusiju, a Srbija je domaćom 4:1 pobjedom nad Litvom osigurala igranje u Ligi B. U njihovoj skupini je susjedna Crna Gora poražena kod kuće od Rumunjske 0:1. Sinoć je još Škotska pobijedila Izrael 3:2, Malta i Farski Otoci odigrali su 1:1, a Kosovo je s 4:0 svladalo Azerbajdžan.

Iz Lige A ispali su: Njemačka, Island, Poljska i Hrvatska.

Iz Lige B ispali su: Slovačka, Turska, Sjeverna Irska i Irska.
               napredovali su: Ukrajina, Švedska, BiH i Danska.

Iz Lige C ispali su: Albanija, Estonija, Slovenija i Litva.
napredovali su: Škotska, Finska, Norveška i Srbija.

Iz Lige D napredovali su: Gruzija, Bjelorusija, Kosovo i Makedonija.

Njemačka u 2. jakosnoj skupini za Euro

Na Europsko nogometno prvenstvo 2020. dvadeset reprezentacija će se plasirati kroz kvalifikacijske skupine, a ostala četiri sudionika iznjedrit će play-offovi Lige nacija u ožujku 2020. Jakosne skupine uoči dublinskog ždrijeba za dva tjedna su sljedeće:

1. jakosna skupina: Engleska, Nizozemska, Švicarska, Portugal, Španjolska, HRVATSKA, Belgija, Francuska, Italija, Poljska

2. jakosna skupina: Danska, Češka, Austrija, BiH, Island, Rusija, Švedska, Ukrajina, Wales, Njemačka

3. jakosna skupina: Irska, Norveška, Srbija, Slovačka, Turska, Sjeverna Irska, Finska, Bugarska, Izrael, Škotska

4. jakosna skupina: Albanija, Cipar, Estonija, Gruzija, Grčka, Litva, Crna Gora, Slovenija, Rumunjska, Mađarska

5. jakosna skupina: Bjelorusija, Armenija, Gibraltar, Azerbajdžan, Kazahstan, Kosovo, Luksemburg, Makedonija, Moldavija, Farski Otoci

6. jakosna skupina: Andora, Latvija, Lihtenštajn, San Marino, Malta