Nizozemska remijem pomogla Hrvatskoj

Nizozemska
flickr
Bez plasmana na završnicu ostali su tako aktualni svjetski prvaci – Francuzi, a Njemačka je ispala i sljedeću Ligu nacija igrat će u Ligi B.

Nizozemska je sinoć odigrala odlično i za sebe, a još važnije i za Hrvatsku. Sinoćnjim remijem protiv Njemačke sebi su rezervirali ulaznicu za završni turnir Lige nacije, a Vatrenima su osigurali status nositelja u kvalifikacijama za Europsko nogometno prvenstvo 2020. godine.

Tulipani su sinoć u Gelsenkirchenu došli do preokreta u posljednjih pet minuta dvoboja. Nijemci su vodili 2:0 pogocima Wernera (9) i Sanea (20), a bod vrijedan prvog mjesta Nizozemska osvaja preko Promesa (85) i Van Dijka (90). Bez plasmana na završnicu ostali su tako aktualni svjetski prvaci – Francuzi, a Njemačka je ispala i sljedeću Ligu nacija igrat će u Ligi B.

Hrvatska osigurala status nositelja

Igrat ćemo i mi Ligu B, ali prethodno ćemo kao nositelji čekati 2. prosinca i ždrijeb u Dublinu koji će nam dodijeliti reprezentacije protiv kojih ćemo se boriti za plasman na Europsko prvenstvo. Kvalifikacije će igrati 55 reprezentacija u 10 skupina, a na EURO će se plasirati dvije najbolje momčadi iz svake skupine.

Što se tiče Lige nacija, tu priča još nije gotova iako je poznato da će završni turnir u lipnju igrati Portugal, Švicarska, Engleska i Nizozemska. Sinoć je Češka pobjedom 1:0 u Pragu nad Slovačkom osigurala ostanak u Ligi B, a iz iste skupine u viši rang ide Ukrajina.

U Ligi B u sljedećem izdanju Lige nacija igrat će i Norveška koja je osigurala prvo mjesto u skupini 3 Lige C 2:0 gostujućom pobjedom protiv Cipra. Makedonija je očekivano osigurala plasman u Ligu C rutinskom 3:0 pobjedom protiv Gibraltara u Skoplju.

Danas u Ligi nacija u Ligi A igraju Portugal i Poljska, a u Ligi B sastaju se Švedska i Rusija. Najviše utakmica je u jakosnoj skupini C: Crna Gora – Rumunjska, Srbija – Litva i Škotska – Izrael dok se u Ligi D sastaju: Kosovo – Azerbejdžan i Malta – Farski Otoci. Sve utakmice počinju u 20:45 sati.