Drago Ćosić dobio redovni otkaz na HRT-u zbog kontroverze oko ulaznica za SP

svjetsko prvenstvo 2018., finale svjetskog prvenstva, hrvatska francuska
kremlin.ru
Upitan je li tražio ulaznice u ime HRT-a, Ćosić je rekao da je to “dugogodišnja praksa”. Tvrdi da ih nije prodavao, a odluku o otkazu će sudski sporiti

Sportski komentator Drago Ćosić u četvrtak je dobio je redovni otkaz na HRT-u nakon provedene istrage nad slučajem kontroverznih preprodavanih ulaznica za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji.

Podsjetimo, FIFA je kontaktirala EBU i HRT nakon što se otkrilo da su četiri ulaznice za finale SP-a, besplatno dodijeljene HRT-u, završile u prodaji na internetu po cijeni od 18.500 eura po komadu.

Ispostavilo se da su ulaznice zatražene od EBU-a mimo znanja čelnika HRT-a. Četrdeset ulaznica za utakmice u kojima je igrala Hrvatska preuzeo je međunarodni koordinator Saša Dedić te ih predao Dragi Ćosiću.

Ćosić se branio tvrdnjom da ulaznice nije prodavao, nego podijelio prijateljima. Upitan je li ih tražio u ime HRT-a, naveo je da je to “dugogodišnja praksa”, piše Jutarnji.

Njegov odvjetnik Mate Matić izjavio je da nije očekivao ovakav rasplet jer Ćosić nije učinio ništa čime bi zaslužio otkaz. Odluku će sudski sporiti jer, kako tvrdi, u slučaju nema elemenata kaznenog djela; Ćosić karte nije osobno prodavao pa mu se to ne može ni dokazati. Također namjeravaju dovesti svjedoke koji će potvrditi da traženje i dobivanje ulaznica za sportska događanja zbilja jesu standardna praksa za HRT.

U međuvremenu je i realizator sportskog programa Grgo Juroš dao ostavku na svoje mjesto jer se ispostavilo da mu je Ćosić dao dvije problematične ulaznice, a on nije obavijestio HRT.