Restoran izgubio 190 milijuna dolara nakon što je trudna žena pronašla štakora u juhi

restoran, hot pot, kina, kineska kuhinja
Wikimedia Commons / Allan Aguilar
Nakon što je suprug trudne gošće odbio naknadu od 5.000 juana, u restoranu su mu navodno predložili da žena napravi pobačaj. Velikodušno su ponudili i pokrivanje troškova postupka

Popularni lanac restorana u Kini izgubio je oko 190 milijuna dolara u vrijednosti na burzi nakon što je trudna žena u jednoj od njihovih poslovnica pronašla uginulog štakora u juhi.

Nakon što su se fotografije kuhanog štakora proširile internetom, dionice restorana Xiabu Xiabu rapidno su pale na najnižu vrijednost zabilježenu u godinu dana. Nakon incidenta, poslovnica u provinciji Shandong privremeno je zatvorena, javlja BBC News.

Gošća restorana je pronašla štakora u jelu tek nakon što je pojela nekoliko zalogaja, za što joj je navodno ponuđena odšteta od 5.000 juana (oko 4600 kuna). Njezin suprug je za lokalni medij Kankan News izjavio da je odbio ponudu jer je htio da žena ode na liječnički pregled prije nego što se s restoranom dogovore o iznosu kompenzacije. Također je izjavio da mu je jedan član osoblja predložio da žena napravi pobačaj ako je zabrinuta za bebino zdravlje te mu ponudio 20.000 juana za pokrivanje troškova postupka.

štakor, glodavci
Pixabay

U subotu su iz restorana objavili da su isključili mogućnost da je štakor završio u jelu zbog manjka higijene u objektu, ali je objava kasnije obrisana. Fotografije kuhanog štakora proširile su se na kineskoj društvenoj mreži Weibo, čiji su korisnici reagirali s bijesom i gađenjem.

Vlasti u gradu Weifang, gdje se nalazi restoran u kojem se dogodio incident, izjavile su da će provesti istragu nad Xiabu Xiabu.