Sve je stalo u jedan šut

Zadar
KK Zadar

Put od euforije do depresije u Zadru traje kraće od Bolta na 100 metara, a put od depresije do euforije je tu još kraći.

Svi su već vidjeli zagrebački finale Cedevite i Cibone. I to i gledamo ovih dana. Vukovi su se s 3-0 otresli splitskih Žutih, a sve je upućivalo da će istim putem i prvak pet posljednjih sezona hrvatske košarke učiniti u priči sa Zadrom. Vodila je Cedevita 2-0, ali Zadrani su uspjeli sve dovesti u jednu loptu u Dvorani Krešimira Ćosića.

Bilo bi smiješno reći da je itko to očekivao. Stanje u KK Zadar je već dugo tmurno i žalosno zbog niza razloga, a svi su adresirani klupskoj upravi. Ništa nije upućivalo na ovu promjenu na terenu uoči povratka protiv Cedevite. Sve je upućivalo na potpuno raštiman orkestar. Pa i trener Ante Nazor je za – igrača u kojeg se zaklinjao kada je stigao – Maria Littlea, ustvrdio da ga nije koristio da se ne bi iza.rao po terenu. Ubrzo je obznanjeno da je Amerikanac bivši na Višnjiku.

Nema sredine. Šampioni ili odlazak!

Put od euforije do depresije u Zadru traje kraće od Bolta na 100 metara, a put od depresije do euforije je tu još kraći.

Tako je samo jedna trica učinila da dvoranom umjesto skandiranja “Šampioni” zavlada muk, a da se Tornado koji bojkotira klub, nakon zvuka sirene oglasi: “Uprava, dolazi!”

Mogli bi ovaj put biti prorok. Vrlo brzo će se znati hoće li vladajući u klubu čistiti stolove.

Nostalgije radi (kad već ni ove godine nije realnost), povratak 33 godine u prošlost u nastavku…

F. M.