Wembley će ugostiti Premiership do kraja sezone?

Klopp, Guardiola
Flickr

Igrale bi se čak četiri dvoboja dnevno tijekom lipnja i srpnja, a svaki klub bi igrao i po tri utakmice tjedno.

Trenutačno se nacionalni nogometni savezi diljem svijeta “igraju” u traženju rješenja kako završiti postojeću sezonu. Vrlo zanimljiva ideja stiže tako danas iz Engleske. Nogometni savez Engleske ponudio je klubovima Premiershipa da se sve utakmice do kraja sezone odigraju na nacionalnom stadionu Wembley.

Prema pisanju londonskog Timesa, ideja je da se na neutralnom stadionu odigra svih preostalih devet kola do kraja sezone i to sve bez gledatelja. Igrale bi se čak četiri dvoboja dnevno tijekom lipnja i srpnja, a svaki klub bi igrao i po tri utakmice tjedno. Mogućnosti širenja virusa doskočilo bi se i time da bi svi klubovi čitavo vrijeme boravili u Londonu.

Sve se to, naravno, dogovara u trenutku kada još Englezi ne znaju dokad će se boriti protiv virusa, ali očito je da konstantno rade na scenarijima za završetak natjecanja u kojem Liverpool u trenutku prekida ima čak 25 bodova više od drugoplasiranog Manchester Cityja.

Vodećim Redsima trebaju još svega dvije pobjede da bi postali prvaci nakon 30 godina čekanja. Ipak, moglo bi to biti jedno od najtužnijih podizanja pehara u povijesti nogometa, pred praznim tribinama, bez svoje vojske navijača