Vizija u zemlji kaosa

venezuela
flickr
Mada je odigrano tek nekoliko kola, Carabobo FC iz Valencie marljivo godinu za godinom gradi klub. I ovo bi mogla biti njihova godina.

Revolucije su se događale i događat će se, krize su nastupale i nestajale, ali neke stvari su iznad svega toga. Tako ni u Venezueli, mada mediji pišu kako zemlja već danima nema električne energije, izvanredno stanje nije zaustavilo nogomet. Lopta ide s centra i ovog vikenda, a u čitavom košmaru (bio on realan ili ipak malo „pumpan“ medijskim izvještajima u interesu nekih sila) jedan klub, koji i nema prepunu vitrinu trofeja, korača prema naslovu.

Mada je odigrano tek nekoliko kola, Carabobo FC iz Valencie marljivo godinu za godinom gradi klub. I ovo bi mogla biti njihova godina.

Uoči gostovanja kod Llanerosa El Granate imaju pet pobjeda i jedan poraz, a zvijezda polagano postaje 22-godišnje desno krilo – Luis Alejandro Guerra Romero. Guerra je u posljednjem dvoboju protiv Deportiva zabio dva pogotka i time naznačio da se počinje prilagođavati novoj sredini u koju je stigao prije dva mjeseca.

Velika pomoć mu je trener s kojim je već surađivao – Jhonny Ferreira; zajedno su osvojili pretprošli naslov prvaka Venezuele s Mongasaom.
Osim što bi Guerra mogao povući Carabobo prema prvom mjestu u zemlji rastrganoj između prirodnog bogatstva i umjetno stvorenog kaosa, omaleni veznjak nada se i odlasku u inozemstvo.

Momčad iz Valencie dovela je u siječnju skoro čitavu novu postavu a, očito, dobro ih je Ferreira posložio. Među 14 igrača koje je najviše dosad koristio je čak 12 pridošlica.

Dokaz da i u nemirnim vremenima u kojima nam je dojam da je Venezuela na izdisaju, red i organizacija na primjeru ovog kluba pokazuju da možda tamo i nije sve kako se predstavlja.

A opet… reći će zlobnik da je najbolje za odmak od stvarnosti i zatvaranje očiju od problema dati narodu kruha i igara.

F.M.