Velež. Povratak preko Olimpika.

Velež
flickr
Velež se nada da će se probuditi Nusmir Fajić (21 pogodak u isto toliko nastupa), dok sarajevski Olimpik nade polaže u Dalibora Pandžu koji je u tri posljednja susreta zabio četiri pogotka.

Velež se svim snagama bori da se dogodine ponovno, nakon nekoliko godina stanke, u Mostaru igra gradski derbi, točnije, derbi između zapadnog i istočnog dijela tog grada. Nadaju se Rođeni uhvatiti vlak Premijer lige i ponovno ući u vatru sa Zrinjskim kojem nikada nisu oprostili izgnanstvo. I dobro im ide od samog početka sezone. Bolje rečeno, bolje im je išlo u prvom dijelu sezone kada su pratnji bježali i deset bodova.

Sada im je za vratom sarajevski Olimpik. Sedam kola prije kraja prednost se istopila na svega jedan bod. A kako se nerijetko govori, u BiH se bodovi ne osvajaju i ne gube samo na terenu već nerijetko i raznim uredima i gostionicama pa u takav scenarij već dugo sumnjaju i navijači Veleža. Toliko sumnjaju da su nedavno pisali i Aleksandru Čeferinu. U posljednjem kolu slavili su u Jajcu kod Metalleghea, ali navijači smatraju da FK Olimpik ima naklonost Saveza BiH, a posebno u Stručnoj sudačkoj komisiji, koju optužuju da određuje i delegira „kompromitirane suce koji tendenciozno pokušavaju spriječiti uspješan ishod utakmica do kraja prvenstva za Velež, a isto na takav način utječu i na pozitivan ishod svih utakmica FK Olimpik do kraja prvenstva”.

Veležu je bitno Bratstvo

No, ostave li se po strani priče o favoriziranju; stanje je sljedeće: samo jedan kiks dovoljan je da odluči tko će dogodine u najviši rang bh nogometa. Sljedećih nekoliko kola obje momčadi očekuju lagane utakmice, do 27. kola. Tada će Velež na najteže gostovanje do kraja natjecanja – kod Bratstva. U Gračanici nitko ne može računati na pobjedu. Uostalom, u prvom dijelu sezone je odavde pognute glave otišao i Olimpik. Sarajlije će pak tog 18. svibnja dočekati TOŠK koji se pokazao nezgodnim protivnikom vodećim momčadima ove godine.

Velež se nada da će se probuditi Nusmir Fajić (21 pogodak u isto toliko nastupa), dok sarajevski Olimpik nade polaže u Dalibora Pandžu koji je u tri posljednja susreta zabio četiri pogotka.

Jedno je sigurno, u drugoj ligi bosanskohercegovačkog prvenstva će do samoga kraja biti iznimno zanimljivo. Hoće li Mostar opet dobiti derbi na najvišoj razini ili glavni grad još jednog natjecatelja u Premijer ligi, znat će se – vjerojatno – tek 1. lipnja.

Dotad će Rođeni vjerojatno još barem jednom pisati pismo nekom od nadležnih.

F. M.