Vatreni na Final Four ili u Ligu B?

Vatreni
flickr
Ne razmišljamo o nikakvom revanšu, ovo je nova utakmica. Po meni je najvažnije da budemo strpljivi, mudri i ne srljati te igrati našu igru, izjavio je Modrić.

Vatreni od 20.45 sati igraju treću utakmicu Lige nacija. Nakon debakla protiv Španjolske u Elcheu i domaćeg remija protiv Engleske, na Maksimir u trećem kolu dolazi Furija. Kapetan reprezentacije Luka Modrić, osvrnuo se na rezultate Vatrenih nakon igara u Rusiji:

Možda su nam došle prebrzo ove velike utakmice protiv Španjolske i Engleske. Jednostavno smo svi bili ispražnjeni emotivno i fizički, al´ sad smo svi dosta bolji u formama i fizički smo dosta bolji, tako da vjerujem da će se to vidjeti na terenu. Neki jako bitni igrači su nam otišli, koji će sigurno faliti, ali kada god bi neki igrači odlazili njihove zamjene su bile dosta dobre. Vjerujem da će se takav trend nastaviti, rekao je Modrić. Svjetske viceprvake bodrit će pune zagrebačke tribine, što veseli kapetana Vatrenih koji napominje da ne tražimo osvetu za poraz od 6:0 u Elcheu.

Ne razmišljamo o nikakvom revanšu, ovo je nova utakmica. Po meni je najvažnije da budemo strpljivi, mudri i ne srljati te igrati našu igru. Igramo pred našim ljudima, gdje će napokon biti pun stadion. Nakon dugo vremena u Hrvatskoj igramo pred punim stadionom. Naravno da nam je to dodatan motiv i poticaj. Pokazali smo i na Svjetskom prvenstvu u utakmicama na kojima smo imali publiku koliko nam njihova podrška znači, izjavio je Modrić.

Motivira nas igranje za Hrvatsku

Liga nacija za sobom povlači dosta kritika, jer još nikome u potpunosti nije jasno od kolikog je značaja. Na pitanje ima li ona smisla i kako Vatreni nalaze motivaciju za takvo natjecanje, Luka Modrić odgovara:

Sad je Liga nacija, prije su bile prijateljske ili ne znam što. Ono što nas motivira je igrati za hrvatsku reprezentaciju – gdje god i protiv koga god. To je ono najvažnije. Sad je li to Liga nacija ili neko drugo natjecanje, nas najviše motivira igranje za hrvatsku reprezentaciju. Da predstavljamo zemlju na najbolji mogući način što možemo i da svaki put damo maksimum koji možemo u tim trenucima, jasan je bio Modrić.

Izbornik Zlatko Dalić osvrnuo se na ‘novu‘ Španjolsku i prisjetio se prvih dvadeset minuta utakmice u Elcheu.

Jako kvalitetna momčad. Luis Enrique je malo promijenio stil. Više nije osnova da čuvaju loptu, da igraju na posjed lopte, nego brze i okomite lopte, jer imaju puno mladih i brzih igrača. Odigrali smo možda naših najboljih 20 minuta u Elcheu nakon dugo vremena, možda boljih i od svjetskog prvenstva. Na žalost nismo dali svoje tri prilike i onda se utakmica okrenula u potpuno drugom smjeru. Moramo biti jako oprezni i naravno da ćemo primijeniti taj stil igre, visoki presing ili jedan defenzivan blok, objasnio je Dalić.

Lijevi bek bit će Jedvaj ili Milić

U kojem će sastavu istrčati Vatreni? Kao i inače, nije objavio u potpunosti prvih jedanaest, ali je dao naslutiti tko će zaigrati od prvog sučevog zvižduka te je razriješio jednu od dvije dileme o kojoj javnost govori.

Sada da vam dam da vi složite sastav, složili bi ga isto kao ja. Nema kod nas puno dilema, puno nepoznanica. Ono što vas zanima, branit će Kalinić, ovo drugo sve znate. Igrači su uglavnom svi zdravi. Pivarić je dobro, trenira, ali nije spreman za utakmicu. Tako da ćemo lijevi bek zatvoriti s Jedvajem ili Milićem. Oboje imaju svojih pluseva i minusa, objasnio je Dalić.

Hrvatska ulazi u utakmicu kao posljednja u skupini, ali današnjom pobjedom, prvak skupine odlučivao bi se u nedjelju na Wembleyu čemu se nada najbolji trener po izboru Asocijacije europskih nogometnih trenera.

Imamo dvije opcije koje su pred nama. Da ispadnemo iz Lige nacija ili da budemo prvi, jer takva je situacija u našoj grupi. Engleska je pobjedom protiv Španjolske povećala svoje šanse. Ja bih volio da utakmica na Wembleyu odlučuje tko će biti prvak skupine, zaključio je Dalić.