Ulazak Zadra na tenisku kartu: stižu Đoković, Thiem, Zverev…

flickr

“Svi prihodi od sponzorskih ugovora i TV prava ići će humanitarnim organizacijama. Moja zaklada će biti jedna od vodećih organizacija, a tenisači koji dolaze izabrat će kome će uplatiti donaciju”, rekao je Đoković.

Novak Đoković, najbolji svjetski tenisač u Beogradu, Zadru, Crnoj Gori i Banja Luci ovog ljeta organizira seriju humanitarnih turnira pod nazivom Adria Tour, a igrat će se od 13. lipnja do 4. srpnja. Najnovija vijest je da je nastup potvrdio i sedmi na ATP ljestvici Nijemac Alexander Zverev, javlja HINA. Uz Zvereva nastup su potvrdili treći tenisač svijeta Austrijanac Dominic Thiem te 19. s ATP ljestvice Bugarin Grigor Dimitrov. Sudjelovat će i najbolji hrvatski tenisači Marin Čilić i Borna Ćorić.

“Svi tenisači dolaze besplatno. Zbog mog odnosa s njima i zbog humanitarnog karaktera stavili su se na raspolaganje. Presretan sam što ću ih moći ugostiti u svom gradu i svom klubu”, izjavio je Novak Đoković na medijskoj konferenciji u Beogradu gdje će se 13. i 14. lipnja i odigrati prvi turnir. Nakon toga teniska krema seli se u Hrvatsku, novoizgrađeni teniski tereni na zadarskom Višnjiku ugostit će ih 20. i 21. lipnja, a 27. i 28. lipnja mrežu će prebacivati južnije na Jadranu – u Crnoj Gori. Posljednji domaćin, 3. i 4. srpnja bit će Banja Luka. Čitavu priču trebao bi zaokružiti sarajevski ekshibicijski meč Đokovića i Damira Džumhura 5. srpnja.

“Do 13. lipnja će se pravila vjerojatno promijeniti i nadam se da ćemo imati publiku. U svakom slučaju, bit će poštovane sve mjere i propisi svih država vezanih za panedmiju koronavirusa”, rekao je Đoković.

Prihodi idu humanitarnim organizacijama

“Svi prihodi od sponzorskih ugovora i TV prava ići će humanitarnim organizacijama. Moja zaklada će biti jedna od vodećih organizacija, a tenisači koji dolaze izabrat će kome će uplatiti donaciju”, rekao je Đoković.

Mnogi su se nadali da će se na turnirima pojaviti i dva ponajbolja svjetska igrača, ali broj 1 je otklonio tu mogućnost: “Federer je ozlijeđen, a Rafu ću možda pitati, ali ne vjerujem da će doći”, zaključio je Nole i kazao kako je teško očekivati da će “Adria Tour” postati godišnja tradicija jer je ovo riječ o jedinstvenoj situaciji u kojoj su otkazani svi turniri.

Što se tiče koncepta turnira, sudjelovat će osam igrača, po četiri u svakoj skupini u kojoj će odigrati tri meča, a pobjednici skupina igrat će finale.