U subotu počinje Bundesliga!

Bundesliga, Bayern, BVB
Flickr

Njemačka nogometna liga (DFL) je prošli tjedan odlučila nastaviti prvenstvo u prvom i drugom razredu natjecanja od 16. svibnja nakon dvomjesečnog prekida

Njemački nogometni klubovi započeli su danas s jednotjednom karantenom za svoje igrače uoči nastavka prvenstva u subotu. Njemačka nogometna liga (DFL) je prošli tjedan odlučila nastaviti prvenstvo u prvom i drugom razredu natjecanja od 16. svibnja nakon dvomjesečnog prekida.

Momčadi su sada u obaveznoj sedmodnevnoj karanteni nakon što su testirani na koronavirus, a sve kako bi se smanjio rizik zaraze prije nego počnu igrati utakmice prvenstva pred praznim tribinama. Njemačka nogometna liga, koja želi završiti sezonu do 30. lipnja, sastavila je detaljna pravila za treninge i utakmice.

Nakon 25 odigranih kola vodeći je Bayern s 55 bodova, Borussia Dortmund ima 51, a bod manje ima RB Leipzig. Priključak s vrhom još drže Borussia Monchengladbach s 49 i Bayer Leverkusen s 47 bodova.

U subotu će se odigrati svi susreti 26. kola, a sastaju se: Augsburg – Wolfsburg, Bor. Dortmund – Schalke, F. Dusseldorf – Paderborn, Hoffenheim – Hertha, RB Leipzig – Freiburg, E. Frankfurt – B. Monchengladbach, FC Koln – Mainz, Union Berlin – Bayern i W. Bremen – B. Leverkusen.