Tudorovo tiho posipanje pepelom za izlazak iz krize?

flickr

Ako je Tudor shvatio da svojih 3-5-2 mora pod hitno arhivirati i zaboraviti, mogli bi Splićani uhvatiti barem četvrto mjesto do kraja sezone, a za to će imati priliku već u nedjelju na Poljudu protiv Rijeke.

Nakon što je čak četiri puta poražen u pet posljednjih kola, Hajduk je konačno stigao do pobjede i to najslađe – na Maksimiru protiv Dinama. Iako jedan od nezanimljivijih derbija zbog stanja na ljestvici, jučerašnji dvoboj Dinama i Hajduka ponudio je vrlo zanimljivu i sadržajnu sliku. Konačna pobjeda Splićana 3-2 je zaslužena što je potvrdio i privremeni Dinamov trener Zoran Mamić:

“Želim čestitati Hajduku na zasluženoj pobjedi. Osim prvih 25 minuta kada smo mi kontrolirali utakmicu i imali ideju, glavu i rep. Nakon nekih pogrešaka izgubili smo konce igre, stvarali su nam puno problema kroz romb koji su igrali, i kroz sredinu terena i prostore na bokovima. Nažalost, napravili smo glupost s crvenim kartonom koji nam je u ovom dijelu sezone jako teško pao. Igrači su na izmaku snaga, kraj sezone je, igrati 40-50 minuta s igračem manje nije jednostavno,” kazao je Zoran Mamić.

“Uspjeli smo u drugom dijelu zabiti gol i držati kontrolu bez velikih Hajdukovih šansi. Na kraju je Hajduk zasluženo uz puno truda došao do dva gola i okrenuo rezultat u svoju korist,” dodao je privremeni strateg hrvatskog prvaka.

Odustajanje od neproduktivne formacije

“Bila je to zanimljiva utakmica, gledatelji su mogli uživali u dobrom ritmu i golovima, trebalo je biti još golova, posebno za nas. Ova pobjeda će nam dati motiv za sljedeće dvije utakmice”, rekao je trener Hajduka Igor Tudor.

Trener splitskog sastava je istaknuo kako je Hajduk trebao zabiti još koji pogodak.
“Mi smo Dinamu darovali dva gola, a mogli smo zabiti još dva, tri. Međutim, u novom sustavu smo se snašli i zadovoljan sam.

Ključni dio dobre splitske igre spomenuo je Tudor upravo na početku ove posljednje rečenice. Novi sustav i vraćanje igranja s četvoricom u posljednjoj liniji je nešto što je prirodno igračima s kojima raspolažu na Poljudu i povratak na poznato je odmah dao puno jasnije obrise igri Hajduka. Ako je Tudor shvatio da svojih 3-5-2 mora pod hitno arhivirati i zaboraviti, mogli bi Splićani uhvatiti barem četvrto mjesto do kraja sezone, a za to će imati priliku već u nedjelju na Poljudu protiv Rijeke.