Tko to ne želi igrati kao Liverpool?

liverpool, Liga Prvaka
Foto: Wikipedia
Puno pitanja za Francuza i puno veći rizik za njega jer je ostao bez domaćeg prvenstva, bez Lige prvaka ova sezona je neuspjeh

Na kraju se u Rimu nije dogodila tifosima toliko priželjkivana repriza “slučaja Barcelona”. Ali se dogodila potvrda velikog Liverpoola povratka u svjetski vrh. U engleskom prvenstvu dvije utakmice prije kraja drže treće mjesto, postigli su, nakon Cityja, najviše pogodaka, a sada su došli i do vrha Lige prvaka i tu probili rekord po broju postignutih golova.

Jurgen Klopp je Lovrenu i ekipi donio priču s glavom i repom. Onako kako ekipa s crvene strane Merseya igra, navijač svakog kluba na kugli zemaljskoj želio bi da tako igra njegov klub. Da, taj totalni nogomet je totalni afrodizijak za svekoliki nogometni puk. A ne voli ga samo onaj čiji se klub nalazi s druge strane semafora. I, naravno, simpatizeri Evertona.

Ali nije Everton tu usamljen jer mislim da se Zinedineu Zidaneu isto već dugo vremena ne sviđa Liverpoolova igra jer protiv nje mora pronaći lijek u jednoj utakmici. A u svega 90 minuta sve je moguće. Hoće li uspjeti neutralizirati Mohameda Salaha? Hoće li Lovren i crveni bekovi imati svoj dan ili “svoj” dan? Na koju će nogu ustati Luka Modrić i hoće li Cristiano Ronaldo izvući još malo čarolije u Kijevu? I jako važno, hoće li Sergio Ramos klepati Firmina i ekipu nerezonski po nogama ili će mu prevladati iskustvo pa će povlačenja i guranja odrađivati dok sudac ne gleda?

Puno pitanja za Francuza i puno veći rizik za njega jer je ostao bez domaćeg prvenstva, bez Lige prvaka ova sezona je neuspjeh. Za Kloppa je uspjeh već ostvaren jer on priču o novom velikom Liverpoolu tek gradi.

A mi? Nama će nakon pune četiri godine i tadašnje ukrajinske krize sva zbivanja, barem nakratko, ustuknuti pred kijevskim pitanjem: Real(izam) ili Liverpoolova avangarda? Kijev, 26. svibnja.