Svjetsko prvenstvo – Post festum

Slika: Youtube
Mjesec dana najuzbudljivijeg nogometa na planeti je iza nas i vrijeme je za podvlačenje crte i davanja konačnih osvrta na događaje kojima smo imali prilike svjedočiti. Hrvatska je srebrenom medaljom ostvarila novi najbolji rezultat od samostalnosti, a s obzirom da se isto već jednom ponovilo, realno je nadati se da bi na krilima ove euforije tijekom sljedećih 20 godina ponovno mogli imati rezultate najviše razine.

Snimke hrvatskog slavlja i naše prepoznatljive kockice preplavile su svijet, a novinari na Eurosportu donijeli su nam svoje viđenje turnira kroz dodjelu svojih nagrada i upečatljivih trenutaka. Izabrali su, tako, igrača turnira, najveći trenutak, najbolju utakmicu, najboljeg mladog igrača turnira, najuzbudljiviju momčad, igrač koji je najviše podbacio i najgora momčad.

Najbolji igrač turnira

Luka Modrić – Dokazana svjetska klasa u Real Madridu i reprezentaciji, može odigrati na najvišoj razini čak i kada njegovi suigrači ne mogu. Istaknuli su kako je posebno u prvih pola sata protiv Engleza bio ključan čovjek te da je zlatna lopta dospjela u prave ruke.

Najveći trenutak

Preokret Belgije protiv Japana – Senzacionalni preokret Belgije koja je bila u nokdaunu, novinari Eurosporta okarakterizirali su kao kontra-napadanje u svom najboljem izdanju, naspram naivnost Japanaca u svom najgorem izdanju.

Najbolja utakmica

Španjolska – Portugal 3 : 3 – To smo i na ovom portalu najavili već nakon same utakmice, epski okršaj rivala s poluotoka na koncu se ispostavio kao najbolje što su nam ove dvije momčadi ponudile na prvenstvu. Od tog trenutka sve je krenulo nizbrdo za obje strane.

Najbolji mladi igrač

Kylian Mbappe – Nitko drugi nije došao blizu ovom mladom Francuzu u ovoj kategoriji. Igrač koji je već sada dovoljno dobar da zasjeni najbolje svjetske napadače i bit će jako zanimljivo vidjeti u kojem smjeru će se kretati Mbappe-ova karijera.

Najuzbuljivija momčad

Mexico – Za engleske novinarske kolege nema ništa negativno u igri Mexikanaca, dapače, uživali su u njima, pogotovo kada su pobijedili Njemačku.

Najveće razočaranje turnira

Neymar – Pomalo iznenađujuće da u ovoj kategoriji nisu spomenuli Messia, ali očekivanja za Neymara su također bila velika, ipak je on nominalno najskuplji igrač svijeta, međutim, ostao je daleko u sjeni nekih drugih igrača.

Najgora momčad

Njemačka – Bez ikakve dileme, branitelji naslova možda nisu imali imperativ da ga obrane, ali definitivno su morali proći skupinu koja ni po čemu nije davala naznake da će to biti problem. Ne samo da je bio problem, Njemačka je na kraju završila kao posljednja u skupini, ogroman šamar moćnom Elf-u.