Sheffield United i tetovaža

Flickr

Ostane li na čelu Wilder, tip kojem je grb ovog kluba istetoviran na tijelu i utisnut u srce, svi nogometni romantici dobit će nove ljubimce u Premiershipu!

Nakon što je u sezoni u kojoj je Leicester postao prvak iz Premiershipa ispao Norwich, dogodine ćemo Kanarince gledati opet u elitnom razredu. A društvo će im praviti i Sheffield United, klub koji je taj rang natjecanja napustio prije 12 godina. Otad je društvo s Bramall Lanea okusilo čari igranja u Championshipu, ali i u League One.

Sheffield će u Premiership u sezoni u kojoj su se iznimno podignuli. Lani su završili kao deseti, a godinu prije su u ligu ušli kao prvaci League One nakon šest godina igranja u njoj.

Do dugo sanjanih ponovnih ligaških dvoboja protiv Manchester Uniteda, Liverpoola, Chelsea i drugih vodi ih Chris Wilder, tip kojem je pobjeda utkana u DNK. Ove godine je osvojio titulu menadžera sezone u Championshipu, a sportski komentator Colin Murray udijelio mu je možda najbolji opis; da ima egzotičnije ime – Wilder bi konkurirao za klupu PSG-a.

Perfekcionist s tetovažom

Perfekcionist predodređen za uspjeh. U debitantskoj sezoni (2001./02.) je s Alfreton Townom osvojio četiri trofeja, a dobre je rezultate bilježio i s Oxfordom i Northamptonom. Godine 2016. dolazi u Sheffield United, klub blizak mu srcu. I podiže ga u viši rang osvojivši ravnih 100 bodova za naslov prvaka i proboj u Championship. I kapetanom The Bladesa imenuje također velikog zaljubljenika u taj klub i klupsku legendu – Billyja Sharpa.

Billy je i danas kapetan. I najbolji strijelac momčadi. Rođen u Južnom Yorkshireu, u Sheffieldu. Rođen s ovim i za ovaj klub.

Hoće li 33-godišnji Sharp trčati od jeseni od prve minute i prvoligaškim terenima? Kako će izgledati Sheffield United dogodine?

Ostane li na čelu Wilder, tip kojem je grb ovog kluba istetoviran na tijelu i utisnut u srce, svi nogometni romantici dobit će nove ljubimce u Premiershipu!

F.M.