Rukometašice na pripremama za Euro

rukometašice
flickr
Ovo je dobra reprezentacija koja u nekakvoj projekciji, kroz dvije tri godine, mora biti tamo gdje ih ja vidim, a to je među osam reprezentacija u Europi. Stvar je samo da moramo omogućiti najbolje uvjete, da trebamo organizirati B reprezentaciju i moramo igrati puno utakmica.

Hrvatske rukometašice danas započinju pripreme za Europsko prvenstvo koje se od 29. studenog do 16. prosinca održava u Francuskoj. Pred 18 reprezentativki izbornika Nenada Šoštarića je i pripremni turnir u Češkoj na kojem će osim domaćina igrati i protiv Slovačke i Švicarske.

Nakon povratka iz Češke slijedi nekoliko dana domaćih priprema, a 30. studenoga kreću prema francuskom Montebeliardu gdje će u skupini C igrati protiv Mađarske, Španjolske i Nizozemske.

Recept za top 8: B momčad i puno utakmica

Radit ćemo taktiku i bazirat ćemo se na formiranju ‘štimunga’ kao team-building. Odigrat ćemo tri dosta jake, korektne utakmice. Ne zaboravimo da je Češka vrlo visoko bila u zadnjim natjecanjima u Europi. Slovačka je tu negdje blizu Češke u tim rezultatima i Švicarska koja će sigurno proći u kvalifikacije i biti u doigravanju za Svjetsko prvenstvo. Nakon toga nam slijedi još jedan mikro-ciklus treninga i odlazak u Montbeliard. Ja uvijek polazim od toga da moramo dati sve od sebe i to je jedina stvar koju možemo obećati i koju ćemo sigurno napraviti. Inzistirat ćemo na agresivnosti u obrani, da gdje god možemo zabijamo lake golove. Inzistirat ćemo da budemo jako borbeni te da se u napadu puno krećemo, prokomentirao je plan priprema za rukometašice do samog odlaska na EURO Šoštarić.

Ja vjerujem u ove cure. Ovo su dobre igračice da se razumijemo. Ono što nama nedostaje u odnosu na druge je međunarodno natjecateljsko iskustvo. Ovo je dobra reprezentacija koja u nekakvoj projekciji, kroz dvije tri godine, mora biti tamo gdje ih ja vidim, a to je među osam reprezentacija u Europi. Stvar je samo da moramo omogućiti najbolje uvjete, da trebamo organizirati B reprezentaciju i moramo igrati puno utakmica, dodao je.

Povratnica u hrvatski dres nakon ozljede je Marina Glavan navodi kako je kratko vrijeme za pripreme ali očekuje dobar rezultat:

Mislim da imamo šanse da prođemo u drugi krug i to nam je osnovni cilj. Mislim da ćemo se kroz ove prijateljske utakmice uspjeti uigrati. Svaka utakmica je naravno priča za sebe, ali pokušat ćemo se maksimalno uigrati. Vjerujem da će nas trener sve izrotirati i pronaći najbolje rješenje kako bi se na Europskom prvenstvu mogle svima suprotstaviti i zato će nam ovaj turnir jako dobro poslužiti.

Izbornik Nenad Šoštarić na pripreme i Europsko prvenstvo povest će sljedeće rukometašice: Ivana Kapitanović (Metz Handball), Tea Pijević (RK Lokomotiva Zagreb), Antonija Tucaković (RK Podravka Vegeta), Paula Posavec (RK Lokomotiva Zagreb), Kristina Plahinek (RK Lokomotiva Zagreb), Ana Turk (RK Podravka Vegeta), Lea Vukojević (ŽRK Zrinski), Katarina Ježić (Siofok KC), Ana Debelić (RK Podravka Vegeta), Dora Krsnik (RK Krim Mercator), Stela Posavec (RK Lokomotiva Zagreb), Valentina Blažević (SPR Pogon Szczecin), Selena Milošević (RK Podravka Vegeta), Larissa Kalaus (RK Lokomotiva Zagreb), Marina Glavan (RK Lokomotiva Zagreb), Kristina Prkačin (RK Lokomotiva Zagreb), Dejana Milosavljević (RK Podravka Vegeta), Ivana Dežić (SPR Pogon Szczecin)