Repriza u kupu: Osijek – Hajduk

Osijek
flickr
Lanjske uloge su, mogli bismo reći, okrenute. Osijek je lagani favorit.

Određeni su parovi četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa. U Kući nogometa u Zagrebu ždrijeb je suprotstavio Osijek Hajduku, Lokomotivu Rijeci, Inter Zaprešić Vinogradaru te Dinamo Slaven Belupu. Momčadi igraju jednu utakmicu, u srijedu 5. prosinca.

Ako nakon 90 minuta ne bude pobjednika, igrat će se produžeci – dva puta po 15 minuta. Bude li i tada neriješeno, odluka pada izvođenjem jedanaesteraca. Polufinalni dvoboji na programu su 24. travnja, a finale je 31. svibnja u Puli.

Ovo nije isti Hajduk

Pozabavimo se utakmicama pojedinačno. U Gradskom vrtu će se sučeliti lanjski četvrtfinalni protivnici, tada je momčad Hajduk, pod vodstvom Željka Kopića, pobijedila s 3:1. Ipak, štošta se otad promijenilo, pogotovo u splitskom taboru. Golove su za njih postigli Franck Ohandza, Zoran Nižić i Ante Erceg. Niti jedan od njih više ne stanuje na Poljudu. I nisu jedini, nema više ni tadašnjeg stratega Kopića i još sedam igrača iz zapisnika. Bitno je drugačija i klima u klubu, a nova lica stanuju i u uredima na adresi 8. Mediteranskih igara 2. Lanjske uloge su, mogli bismo reći, okrenute. Osijek je lagani favorit.

Bit će zanimljiv i ogled Lokomotive i Rijeke. Još prije nekoliko mjeseci favorit bi bila ekipa s Kvarnera, ali i tu je puno novosti. Rezultati su slabiji nego lani pa ni Matjaž Kek više nije šef Rujevice, a novoustoličenog Igora Bišćana Armada baš i ne ljubi. Ali zato rezultat ljubi Lokomotivu. Ali, mora im se priznati, imaju i igru. Lani petoplasirani, a ove sezone na svega pet bodova iza neprikosnovenog Dinama. Kako sada stvari stoje, favoriti su u odnosu na Riječane.

Ždrijebom mogu biti zadovoljni i Inter i Vinogradar

Najviše se raduju Zaprešićani. Dobili su kup-eksperta, trećeligaša Vinogradar, ali razloga za zadovoljstvo imaju i dečki iz Mladine. Tko kaže da je Inter nepobjediv? Od svih sudionika četvrtfinala sigurno bi dečki Stjepana Gomerca izabrali Diva iz predgrađa, osim što bi sigurno birali da igraju kod kuće. U ovom paru se krije ono što se u natjecanju priželjkuje, mogućnost iznenađenja.

Konačno, laganu zadaću imat će Dinamo. Aktualni vlasnik Rabuzinova sunca dočekat će Slaven Belupo, momčad koja igra u skladu s mogućnostima, toplo-hladno. Dinamo, s druge strane, igra povijesnu sezonu u kojoj je Nenad Bjelica stvorio atmosferu u kojoj se igra za momčad i to daje rezultat. Dohvatit će se europsko proljeće, u domaćem prvenstvu su dominantni i najveće iznenađenje četvrtfinala bilo bi njihovo ispadanje.