Real traži 750 milijuna eura za Modrića

Luka Modrić
Slika: Flickr.com

Prijelazni rok je u punom jeku, Real Madrid ne želi prodati Modrića, a Manchester United i Bayern spremaju moguću razmjenu Martiala i Boatenga.

Real Madrid definitivno misli ozbiljno po pitanju ostanka svog ponajboljeg igrača u klubu. Proteklih dana naveliko se spominje mogućnost Modrićevog prelaska u Inter, ali cijena koju je Florentino Perez objavio najbolje govori o planovima kraljevskog kluba. Izjavio je da je jedini način da inter dobije Modrića taj da plate 750 milijuna eura.

Inter definitivno neće platiti taj iznos, no ukoliko bi ponudili 100 milijuna, ta ponuda bi vjerojatno bila prihvaćena. Ostaje pitanje ima li Inter uopće kapaciteta za takvo što, ali i hrabrosti za takvu vrstu investicije? Što se tiče Reala, očigledno je da Perez nema namjeru izgubiti i Modrića nakon Ronalda, niti ima vremena za tražiti Lukinog nasljednika u ovom trenutku.

United sprema ponudu Martiala za Boatenga

Manchester United je pronašao način da udovolji nezadovoljnom Anthonyu Martialu tako što će ga ponuditi prvaku Njemačke, Bayern Munchenu. Dvadeset dvogodišnji francuski napadač se kasno priključio treninzima Uniteda nakon rođenja njegovog drugog djeteta, a prisutne su i tenzije između njega i Jose Mourinha. Nakon što je Niko Kovač objavio da mu Boateng nije potreban, Mourinho će po svemu sudeći pokušati realizirati razmjenu za njemačkog 29-ogodišnjeg braniča.

Unatoč tome što je Boateng dosta stariji od Martiala, Unitedu su prijeko potrebna obrambena pojačanja. S druge strane, puštanje Martiala u Bayern bi za Mourinha značilo da Francuz neće pojačati nikoga od izravnih konkurenata iz Premier lige. Premda se zamjene ovakvog tipa rijetko viđaju u današnjem nogometu, ovaj posao ima smisla za obje momčadi, pogotovo za Bayern koji bi dobio odličnog mladog krilnog napadača u vrijeme kada Ribery i Robben definitivno predaju ključeve momčadi mlađima.