Pregled rukometne lige prvaka

Manuel Štrlek / Wikimedia Commons

U playoff-u rukometne lige prvaka trenutno je ostalo 14 momčadi. Vardar i PSG mirno čekaju da se među preostalih 12 klubova isprofilira šestorka za četvrt finale. Prve utakmice su odigrane, a ubrzo slijede i uzvrati.

Vardar, za koji igraju naši Cindrić i Karačić čeka pobjednika dvoboja između Kiela i Pick Szegeda. Prvi susret otišao je na stranu Duvnjakovog Kiela rezultatom 29:22, a “Dule” je u pobjedu ugradio 1 pogodak, više nije bilo ni potrebno u ovom susretu. Na golu Szegeda je naš povremeni reprezentativni vratar, Šego koji se također upisao u strijelce jednim pogotkom.

Kielce, za koji nastupaju Mamić i Štrlek, potpuno je razmontirao Rhein Neckar Lowen, ali nije to bio uobičajen susret. Radi proceduralnih poteškoća dogodilo se da Lowen igra 2 susreta u vrlo malom razmaku, stoga je prva postava igrala susret Bundeslige (i izgubila), a rezerve su dobile težak zadatak da igraju Ligu prvaka. Naravno, završilo je 41:17 za Kielce, Štrlek je zabio 7, a Mamić 1 pogodak. Pobjednika ovog dvoboja, što će zasigurno biti Kielce, u četvrt finalu čeka PSG Nikole Karabatića.

Meskhov Brest nije uspio napraviti iznenađenje protiv Nantesa pred svojom publikom. Završilo je 24:32, a naš mladi Bračanin Jerko Matulić  je ugradio 3 gola u pobjedu Francuza. Za bjeloruski sastav su nastupili i Ivan Pešić te Ljubo Vukić. Naš vratar se nije proslavio, od 16 udaraca nije zaustavio nijedan.

Pomalo iznenađujući poraz doživio je Veszprem za koji brani naš, sada već bivši reprezentativac, Mirko Alilović. Ipak, skoro cijeli susret branio je Mađar Roland Mikler.

Od susreta bez naših predstavnika, Flensburg je u gostima pobijedio Kristianstad 22:26, dok je u derbiju kola Montpellier upisao vrijednu pobjedu protiv favorizirane Barcelone. Najistaknutiji pojedinac kod domaćina bio je Litvanac Truchanovicius sa 8 pogodaka, dok je Francuz N’guessan za Barcelonu pogodio 7 puta.