Novak Đoković ima Covid-19; posljedice Adria Covid Toura

flickr

Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima…”, objavio je Đoković uz potvrdu da su on i supruga među oboljelima

Novak Đoković, najbolji svjetski tenisač i organizator Adria Toura pozitivan je na Covid-19. Objavili su to danas srbijanski mediji nakon što se jučer, po dolasku u Beograd, testirao.

Objavio je Đoković i da mu je pozitivna na test i supruga, dok djeca nisu.

Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Djeca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mjesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namjera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera s idejom da pomognemo tenisačima iz regije, da im omogućimo uvjete da igraju, ostvare prihode, i na taj način lakše prebrode ovaj težak period. U isto vrijeme, željeli smo poslati poruke solidarnosti i poštovanja, fair-playa. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija, i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi, rekao je Đoković.

Đoković je izrazio žaljenje za svaki pojedinačni slučaj zaraze i najavio da će ostati u samoizolaciji 15 dana, a za 5 dana će ponoviti test.

Nitko u KK Zadru nije zaražen

U Zadru su odmah u nedjelju navečer testirane 22 osobe, a među tri pozitivna nalaza je i onaj hrvatskog tenisača Borne Ćorića koji je na Instagramu objavio da nema simptome te da se dobro osjeća. Druga dva pozitivna nalaza imali su Marco Panichi, kondicijski trener Novaka Đokovića, te Christian Groh, trener Grigora Dimitrova.

Nitko od članova KK Zadar nije pozitivan na Covid-19, objavio je klub s Višnjika nakon što su testirali svih sedam osoba koje su bile u bliskom kontaktu s tenisačima Adria Toura.

Tenisačima, njihovim trenerima i svim ljudima u samoizolaciji želimo svu sreću i brzi oporavak, a koristimo prigodu još jednom zahvaliti se svima na mnogobrojnim porukama i pozivima podrške koji i nakon negativnih nalaza ne prestaju pristizati, objavio je KK Zadar.

Podsjetimo, košarkaši Zadra su u četvrtak, kao uvertiru teniskom turniru, s tenisačima odigrali revijalnu košarkašku utakmicu u Dvorani Krešimir Ćosić, a na toj utakmici igrao je i bugarski tenisač Grigor Dimitrov, za kojeg se u nedjelju, uoči finala zadarskog Adria Toura, saznalo da je zaražen koronavirusom.