Nogomet se vraća kući

flickr

Od najjačih europskih liga na scenu će prvo Nijemci. Kancelarka Angela Merkel potvrdila je da će nastavak prvenstva uslijediti u drugoj polovici svibnja.

Diljem Europe nogomet se vraća svojim nacionalnim prvenstvima. U Hrvatskoj će se klubovi najvišeg ranga vratiti u igru na kraju ovog mjeseca polufinalnim dvobojima Hrvatskog kupa između Rijeke i Osijeka te Slaven Belupa i Lokomotive, a onda se nastavlja i Prva HNL. Utakmice bez gledatelja igrat će se sve do kraja srpnja, a kvalifikacije za popunu lige između Orijenta i prezadnje momčadi igrat će se 2. i 5. kolovoza, dok će momčad na samom začelju u elitnom razredu zamijeniti Šibenik.

Nogometno prvenstvo Srbije nastavit će se 30. svibnja, neće biti playoffa i play-outa, odigrat će se još samo četiri preostala kola, a Crvenoj zvezdi za potvrdu naslova trebaju još samo dva boda. Liga će se proširiti na 18 klubova. U BiH povratak sportu se trenutačno ne planira najmanje do 1. srpnja, a u Belgiji je zabrana svih sportskih aktivnosti zabranjena sve do 31. srpnja! O prvaku će odlučiti 15. svibnja (Club Brugge ima 15 bodova prednosti ispred Genta). Susjedna im Nizozemska nije proglasila prvaka, dok je u Francuskoj to PSG.

Portugalska nogometna liga donijela je odluku da se neće nastaviti sezona u Drugoj ligi te da će C.D. Nacional i Farense napredovati u viši rang natjecanja, odnosno u Prvu ligu. Drugoligaško prvenstvo je prekinuto 12. ožujka zbog koronavirusa, a do kraja je preostalo 10 kola. U trenutku prekida C.D. Nacional i Farense držali su prva dva mjesta koja vode u viši rang.

Od najjačih europskih liga na scenu će prvo Nijemci. Kancelarka Angela Merkel potvrdila je da će nastavak prvenstva uslijediti u drugoj polovici svibnja. Njemačka će u sljedećim tjednima postupno ukidati dio restrikcija, a o brzini i obimu ukidanja odlučuju same savezne pokrajine, priopćila je Merkel. Dugoočekivana odluka odnosi se na Bundesligu i Drugu ligu u Njemačkoj, igrat će se bez gledatelja, a točan datum će biti poznat naknadno.

Pročitajte još: