NBA – Bucksi na krilima Antetokounmpa izborili “Game 7”

Pritisnuti “win or stay home” situacijom, Milwaukee Bucksi su snivali priliku da odvedu seriju u završnicu, a snove im je ostvario najbolji igrač, Giannis Antetokounmpo koji  je već ove sezone pokazao da ćemo ga narednih godina spominjati u razgovorima za MVP-a lige. Bucksi su pobijedili 97:87.

Nakon što je u prošloj utakmici uzeo samo 10 šuteva, Giannis je znao da mora biti agresivniji i direktniji u traženju načina da podigne ofanzivni učinak svoje momčadi, što je pokazao kada je najviše trebalo. Bucksima je prijetila eliminacija, a 23-ogodišnji Grk podrijetlom iz Nigerije zabio je 31 poen, 14 skokova i 4 asistencije, te tako uzdrmao ljubitelje Celticsa koji su se možda nadali da će već ove noći imati rezervirano mjesto za polufinale konferencije.

Slika: Youtube

Kao što se vidjelo kroz cijelu seriju, Antetokounmpo je opetovano pokazao zašto je najbolji igrač u cijeloj seriji. Kada god njegovoj momčadi trebaju poeni, njihov franšizni igrač je tu da dostavi ono što se od njega očekuje. Ako će tako biti i u posljednjoj utakmici u Bostonu, nije nemoguće da 2. momčad istoka, u izostanku svoja 2 superstara (Irving i Hayward) napusti doigravanje već u prvom krugu.

Jedna od ključnih stvari koja je donijela prevagu Bucksima je igra u tranziciji iz koje su zabili čak 34 poena uz šut 13/19, naspram svega 2/3 za Celticse. Khris Middleton je također nastavio sa svojim dobrim igrama, 16 poena uz šut 7/8, a isti broj poena ubilježio je i prošlogodišnji novak godine, Malcolm Brodgon. Razlog pobjede domaćih leži i u činjenici da su defanzivno potpuno onemogućili Bostonu da uspostavi svoj ritam igre što je u konačnici rezultiralo sa veoma malim ukupnim brojem koševa. Goste je predvodio Jayson Tatum koji je upisao 22 poena.

Podsjetimo, Milwaukee se od sljedeće sezone seli u novu dvoranu, a Bradley Center čeka rušenje. To znači da su domaći navijači, ukoliko rezultat u Bostonu bude negativan, sinoć svjedočili posljednjoj utakmici u svom dugogodišnjem domu. Međutim, bit će to težak zadatak, s obzirom da u cijeloj seriji ni jedna ni druga momčad nisu ubilježili pobjedu na gostujućem terenu. Ima li Giannis Antetokounmpo dovoljno benzina u rezervoaru za još jednu paklenu noć u TD Gardenu? Saznat ćemo u noći sa subote na nedjelju s početkom u 2 sata iza ponoći kada nas očekuje odlučujući “Game 7.”