Majstor s mora ili Div iz predgrađa? Vraća se 1. HNL

flickr

Hajduk se prvenstvu vraća bez odigrane utakmice protiv nekog drugog kluba i bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati večerašnja utakmica.

Nakon skoro tri mjeseca stanke, vraća se 1. HNL. Hajduk je posljednji klub koji je primao golove u ligi. Dana 8. ožujka Rijeka je s 2:0 slavila na Rujevici i time Splićanima preotela drugo mjesto na ljestvici. Večeras će Hajduk imati čast na Poljudu nastaviti natjecanje, a za to skoro pa nije mogao dobiti lakšeg protivnika – Inter Zaprešić, pretposljednju momčad lige.

Div iz predgrađa imao je turbulentna tri mjeseca, mijenjala su se imena i u kancelarijama i na klupi, ali ideja ostaje uvijek ista – ostati u ligi. Zadatak je to povjeren Tomislavu Ivkoviću. Na praznom Poljudu dočekat će ga Igor Tudor od kojeg navijači tek očekuju da pokaže svoj potpis na momčadskom kartonu. Hajduk se prvenstvu vraća bez odigrane utakmice protiv nekog drugog kluba i bit će zanimljivo vidjeti kako će izgledati večerašnja utakmica.

Hajduk bi se pobjedom vratio na drugo mjesto ljestice barem do sutra kada se sastaju Istra i Rijeka. Interu će, s druge strane, svaki bod u preostalih deset kola biti zlata vrijedan jer je na dnu zajedno s Varaždinom, a dva boda više (19) ima osmoplasirana Istra. Podsjetimo, već se zna da u elitni razred ulazi Šibenik dok će pretposljednja momčad 1. HNL igrati kvalifikacije protiv Orijenta.

Bila izvor frustracija ili veselja, 1. HNL se vraća. Bit će s nama do srca ljeta.