Hrvatska osvojila premijerno izdanje LEN Europa kupa

Slika: Youtube

Hrvatska je pobijedila Španjolsku i osvojila premijerno izdanje vaterpolskog LEN Europa kupa u finalu održanom u Riječkom bazenu Kantrida! Natjecanje se igralo u 2 intervala (veljača i travanj), a nakon što su se kompletirali rezultati skupina, ove nedjelje su odigrani finalni susreti.

Slika: Youtube

Raspored natjecanja je bio jako težak, čak 4 utakmica u 4 dana su vaterpolisti morali odigrati, ali na krilima fantastičnog Lorena Fatovića koji je zabio 6 pogodaka, odlične igre u obrani i Bijača koji je zaustavio 12 udaraca, naši vaterpolisti su potvrdili da su i dalje na samom vrhu svjetskog vaterpola. Završilo je rezultatom 12:9

“Presretan sam, hvala ovim momcima, ljudima u savezu i ovoj divnoj publici. Imamo još jedno zlato i idemo dalje”, prvi su dojmovi izbornika Tucka.

“Fantastičan ambijent jučer i danas, onaj tko je sportaš živi za ovo. Još sam malo pod emocijama, teška utakmica, znali smo da su brzi, pali smo u obrani zbog potrošenosti, ali zahvalan sam što imam ove momke.”

Nakon sjajnih prethodnih igara, utakmica sa Španjolcima je bila veća borba nego što se očekivalo, gosti su se nudili već na samom otvaranju kada smo propustili priliku za doći na +3.

“Ono što je bitno da imamo automatizme u igri koji su već postojali. Da ne gubimo glavu kada postane loše, prostora ima puno, ali već sada ovo izgleda fantastično.”

Upitan da komentira pojedince, izbornik očekivano ističe isključivo kolektiv: “Ne želim isticat pojedince, Loren je bio fantastičan, Marko je bio fantastičan, ali pobjedila je Hrvatska.”

Hrvatska je u finale došla nakon što je jučer velikim preokretom slavila protiv reprezentacije Srbije. Nakon što su Srbi vodili 1:4, Hrvatska je na kraju došla do 8:7 i tako osigurala medalju. U drugoj skupini je Španjolska pobjedila ispred Italije i Grčke te tako izborila finale.

Srbija i Italija su prije finala odigrali utakmicu za 3. mjesto. Broncu su osvojili Talijani rezultatom 10:9. Crna Gora je visokim rezultatom pobjedila Mađarsku u susretu za 5. mjesto, završilo je 15:7.

Slika: Youtube