Gorica i Varaždin love 1. HNL

Ivan Prelec, Gorica, Varaždin
Za Goricu, koja predvodi momčadi ne računajući Dinamo II, je gotovo s laganim utakmicama. Šest bodova više od pratećeg im Varaždina varljiva je zaliha jer svaki dvoboj do kraja bit će težak boj.

Šest kola prije kraja i Druga hrvatska nogometna liga piše zanimljiv scenarij. Svjetla prve lige mogli bi na jesen ugledati neki debitanti u tom natjecanju.

Prema propozicijama, u prvu ligu izravno ulazi jedna momčad, a još jedan drugoligaš pokušat će to učiniti nakon dvoboja s pretposljednjom momčadi elitnog hrvatskog nogometnog natjecanja.

Dok se u 1. HNL još ni izbliza ne zna tko će zauzeti koje mjesto (za prvoligaški život bore se Rudeš, Istra i Cibalia), 2. HNL nudi već jasnije informacije. Sigurno je da prema gore (a ni dolje) neće dvije momčadi; druga momčad Hajduka i druga momčad Dinama (op.a. zlobnicima na znanje: u pitanju nije Lokomotiva, već Dinamo II). Njima to ne dopuštaju pravila. Stoga su najizgledniji kandidati za promociju Gorica i Varaždin, a to će nešto teži izazov biti Sesvećanima i Dugopoljcima.

rezultati.com

Za Goricu, koja predvodi momčadi ne računajući Dinamo II, je gotovo s laganim utakmicama. Šest bodova više od pratećeg im Varaždina varljiva je zaliha jer svaki dvoboj do kraja bit će težak boj. U ovoj ligi i tako ne postoji utakmica za koju se bodovi unaprijed upisuju. To je u razgovoru za 100posto potvrdio i mladi trener Gorice Ivan Prelec i dodao:

„Ovo nas neće opustiti. Dobro i puno smo radili da dođemo do ove pozicije i sad ćemo to nastojati iskoristiti i doći do prednosti na kraju.“

Vrijede li prve lige znat će već u ponedjeljak na gostovanju kod Hajduka II. I preostalih pet kola igraju protiv momčadi iz gornjeg dijela ljestvice; derbi protiv Varaždina, Sesvete, Dugopolje, Šibenik i Dinamo II.

Prvu ligu s razlogom sanjaju i na hrvatskom sjeveru. Varaždince čeka nedjeljni susret protiv Dugopolja, a onda već spomenuta utakmica kod Gorice, potom Dinamo II, Lučko, Solin i Hrvatski Dragovoljac. Dakle, ponešto lakši protivnici od velikogoričkih.

Njih će nešto teže dohvatiti Sesvećani. Osim bodovnog zaostatka, imaju i niz protivnika protiv kojih ne mogu lako računati na bodove. Nitko iz kvarteta Šibenik, Dugopolje, Gorica i Dinamo II neće bez puno znoja ispustiti pobjedu. A slično je i jedinom dalmatinskom klubu koji ima ikakve izglede za viši rang. S gostovanja u Varaždinu i Velikoj Gorici i domaćeg dvoboja protiv druge maksimirske momčadi Dugopolje će vrlo teško do svih devet bodova.

Realno će, dakle, u bitku za prvu ligu Gorica i Varaždin. Ali, tko god od spomenute četvorke izbori dogodine dvoboje s Dinamom, Hajdukom, Rijekom i Osijekom, bit će osvježenje na prvoligaškoj sceni. Pogledajmo samo koliko je puta glavnima račune pomrsio Rudeš.

Stoga, uz napetu završnicu Lige prvaka, zakompliciranu borbu u vrhu 1. HNL i nadolazeće Svjetsko prvenstvo, bacite oko i na 2. HNL. Dat će do kraja sigurno zanimljive dvoboje i rezultate.