Fred velikog srca

flickr

Bivši brazilski napadač Fred napušta Cruzeiro i vraća se u svoju bivšu momčad Fluminense, a 600 km između Belo Horizontea i Rio de Janeira odlučio je prijeći biciklom u okviru humanitarne akcije.

Frederico Chaves Guedes poznatiji kao Fred potpisao je dvogodišnji ugovor s Fluminenseom u nedjelju i dan kasnije je objavio da će biciklom prijeći put od Belo Horizontea do Rio de Janeira u sklopu humanitarne akcije, prenosi HINA.

Zahvaljujući “Tour de Fred”, koja bi trebala trajati pet dana, 36-godišnji brazilski nogometaš je na svom twitter profilu objavio da “želi pomoći gotovo 4.000 siromašnih obitelji” pogođenih krizom s koronavirusom kojima će biti donirana hrana i drugi nužni proizvodi.

“Cilj je sakupiti osnovne prehrambene namirnice za 4.000 obitelji na ovom putu do trening centra Fluminensea i tu akciju započinjem danas”, napisao je Fred na Instagramu gdje ima 2,6 milijuna sljedbenika.

“Računam na vas na ovom putu solidarnosti. Vozit ću bicikl, a vi ćete donirati nešto što imate u kući i tako se svi zajedno borimo za veću stvar”.

Fred je krenuo u ponedjeljak u zoru iz mjesta Congonhas, na 80 km od Belo Horizontea, i trebao i stići u Rio prolazeći lokalnim cestama u pratnji svog fizioterapeuta. Odlučili su izjegavati autoceste kako bi izbjegli promet, ali i okupljanje obožavatelja.

Fred, treći najbolji strijelac u povijesti Fluminensea kada je igrao za klub od 2009. do 2016., napustio je Cruzeiro, koji je ispao u drugu ligu prošle sezone. Frederico Chaves Guedes, koji je u karijeri nosio i dres Olympique Lyonnaisa (2005. -2009.) i Atletico Mineiro s Fluminenseom je osvojio dva naslova prvaka Brazila (2010. i 2012.). Za brazilsku je reprezentaciju odigrao 39 utakmica i zabio 18 golova.

Brazilsko prvenstvo je prekinuto u ožujku i tek se čeka na najavu početka državnih prvenstava. Neki klubovi iz Rio de Janeira su počeli s treninzima bez kontakta.

U Brazilu je pola milijuna ljudi zaraženo koronavirusom, a nešto manje od 30.000 ih je umrlo.