Finale u Lilleu otvaraju Ćorić i Chardy

Ćorić
flickr
Ovo je šlag na tortu odlične sezone. Bilo bi super da osvojimo, radi Hrvatske, radi naših ljudi, toliko dugo čekamo, imamo odličan tim, kvalitetan, i stvarno bi bila šteta da ne osvojimo. Na papiru smo blagi favoriti, ali to ništa ne znači kad se izađe na teren, zaključio je Borna.

Borna Ćorić i Jeremy Chardy otvorit će sutra u 14 sati finalni dvoboj Davis Cupa na stadionu Pierre Mauroy u Lilleu. Njihovim susretom počinje završnica zadnjeg Davis Cupa u ovakvom formatu, a prvi dan zaključit će Jo-Wilfried Tsonga i Marin Čilić. Drugi dan igraju parovi: Pierre-Hugues Herbert / Nicolas MahutIvan Dodig / Mate Pavić. Bude li igralo i nedjelju, na teren u 13 izlaze Jeremy Chardy i Marin Čilić, a peti meč bit će Jo-Wilfried Tsonga i Borna Ćorić.

Očekujem 2-0 u petak, tako da to dovršimo u subotu i da u nedjelju već možemo biti u Zagrebu, kazao je Mate Pavić.

Bio bi to doista idealan rasplet za Splićanina koji još uvijek čeka na premijernu pobjedu u Davis Cupu.

Borna Ćorić je najzaslužniji što je Hrvatska u finalu. On je prije dva mjeseca pobjedom u pet setova nad Francesom Tiafoeom odveo našu reprezentaciju u Francusku.

To mi je bio jedan od najljepših mečeva u životu. Sve je bilo nekako epski. Svi su već bili umorni, padao je mrak, još jedan gem i meč bi bio prekinut, nastavak bi bio u ponedjeljak. Baš je bilo spektakularno. Do kraja života će mi ostati u jednom od najljepših sjećanja.

U subotu ili nedjelju svojim sjećanjima može dodati još jedno koje će ostati za sva vremena.

Šlag na tortu odlične sezone

Ovo je šlag na tortu odlične sezone. Bilo bi super da osvojimo, radi Hrvatske, radi naših ljudi, toliko dugo čekamo, imamo odličan tim, kvalitetan, i stvarno bi bila šteta da ne osvojimo. Na papiru smo blagi favoriti, ali to ništa ne znači kad se izađe na teren, zaključio je Borna.

Naši reprezentativci redom ističu odličan teren , ali zamjerka ide na račun rasvjete. Prema riječima najboljeg hrvatskog tenisača, Marina Čilića, treba ju popraviti.

Dosta je čudno, meni je najgore bilo radi svjetala. Nije se dobro vidjelo u kutovima, a imao sam i nekih takvih situacija tijekom godine. Vid je dobar, vid je sokolovski, ali trebaju biti uvjeti na pravoj razini, pošto je finale. Žalili smo se, provjeravali su i svjetlo u nekim dijelovima terena nije po normama, nije dobro za igru. To moraju popraviti, potvrdio je Čilić.

Osim toga, potvrdio je kako je riječ o jednom od najboljih terena na kojima su igrali.
Izbornik Željko Krajan navodi kako su igrači možda i nervozniji nego dosad, ali tvrdi i daje to normalno.

Osjeća se naboj, ta velika želja koja nije ista kao u prvom kolu. Svi smo svjesni da bismo ostali zapisani kao zadnji pobjednici Davis Cupa u ovakvom sustavu. Tako da je to još jedan veliki motiv. Svi su željni i svjesni da imamo kvalitetu koja može presuditi na našu stranu, tvrdi Krajan.

Kraj 118 godina duge priče

Francuska će u svom 19. finalu u 118-godišnjoj povijesti Davis Cupa, pokušati postati šesta reprezentacija koja je obranila naslov od ukidanja “Challenge sustava” 1972. godine. Do sada je to pošlo za rukom reprezentaciji SAD-a (1971-72, 1978-79., i 1981-82.), Švedske (1984-85. i 1997-98.), Njemačke (1988-89.), Španjolske (2008-09.) i Češke (2012-13.).

Hrvatska će u Lilleu odigrati svoje treće finale i tražiti put prema drugom naslovu, nakon nezaboravnog trijumfa 2005. u Bratislavi.