FA Cup – Finalni okršaj Contea i Mourinha

FA Cup
Slika: Youtube

Ovoga vikenda na rasporedu je finalna utakmica FA Cupa u kojoj će snage odmjeriti Chelsea Antonia Contea i Manchester United Josea Mourinha na glavnom Britanskom stadionu Wembleyu.

Conte po mnogima već bivši

Antonio Conte smatra kako da bi bez obzira na ishod finalne utakmice mogao dobiti otkaz od uprave kluba. Eventualni poraz značio bi sezonu bez trofeja nakon što je Chelsea pod Conteovim vodstvom osvojio Premierligu prošle godine. Iako se smatralo da je klupa londonskog velikana stabilna, sve je izglednije da je Talijanova era blizu kraja.

Svjestan situacije, potvrdio je da mu čak ni pobjeda protiv Uniteda ne jamči ostanak na poziciji jer Chelsea ne samo da nije obranio titulu, već je završio 5. u prvenstvu i sljedeće sezone igra Europsku ligu. Daleko od razine koju bi ijedan fan kluba bio spreman prihvatiti.

“Nekada možete pobjediti i osvojiti trofej, ali uprava odluči da vam da otkaz jer imaju za to opravdane razloge”, naveo je Conte.

“Mogu sa sigurnošću reći da će mi ovo biti posljednja utakmica ove sezone. Za mene i moje igrače, bit će to posljednja utakmica . Nakon toga, kao što znate, ja sam pod ugovorom i na raspolaganju sam klubu.”

Mourinho izabrao De Gea-u

Jose Mourinho se, s druge strane, bavi vratarskim pitanjem. Odlučio je da na vratima bude David de Gea, nominalno prvi vratar, što ne bi trebalo biti ni upitno. Međutim, argentinski internacionalac Sergio Romero je branio u svim utakmicama kupa do polu finala, ali tek se nedavno oporavio nakon pretrpljene ozljede i Mourinho želi igrati na sigurno.

“Romero je zdrav i igrao je prošlu utakmicu, ali izbivanje sa terena preko 2 mjeseca je jako puno. Ne radi se o tome da nemam povjerenja u njega, već je u ovakvoj utakmici bolje izabrati sigurnije rješenje”, izjavio je Mourinho.

“Prošlogodišnje finale Europske lige je bila puno važnija utakmica od ove. Pobjeda u toj utakmici nam je omogućila igranje u Ligi prvaka i Romero je tu pokazao da je sposoban igrati velike utakmice.”