EP Vaterpolo – Hrvatska izborila četvrtfinale

Hrvatska je ostvarila pobjedu i u 3. susretu skupine C protiv Grčke te tako izborila prvo mjesto koje vodi izravno u četvrtfinale prvenstva Europe koje se ove godine igra u Španjolskoj, točnije u Barceloni.

Očekivalo se da će to biti dosta teža utakmica no što je bila za Barakude. Ipak je grčki Olympiacos aktualni prvak Europe, a među reprezentativcima Grčke je čak 11 od 13 igrača tog kluba. Međutim, malo je reći da je sve što je ova momčad ponudila potiv izabranika Ivice Tucka bilo nedovoljno, Hrvatska je svjetski prvak koji sada suvereno napreduje prema novoj velikoj medalji. Rezultat je od samog početka krenuo na našu stranu i do posljednjeg trenutka Grci nisu uspjeli uhvatiti priključak. U jednom trenutku je bilo 6 razlike za Hrvatsku da bi se rezultat na kraju zaustavio na konačnih 11:7.

Ponajbolji pojedinac susreta Javier “Xavi” Garcia zabio je 4 pogotka dok je Vukičević pridodao 3. Posebno veseli podatak sjajne iskorištenosti igrača više, ali i relativno nova dimenzija igre naše momčadi koja sada očigledno traži i pokušava realizirati igrača više prije no što se protivnička obrana namjesti. Taktika je to koju preferiraju mnogi vaterpolski stručnjaci naspram onih ostalih koji ipak inzistiraju na opreznosti i punoj iskorištenosti napada, odnosno vremena od 20 sekundi s igračem više.

Hrvatska je prikazala visoku razinu igre, taktičku zrelost, a sada naši igrači i stožer imaju vremena do utorka za rekuperaciju i spremanje taktike za četvrtfinale. Protivnik će biti poznat nakon što se kompletira skupina “B” i nakon što se odigra razigravanje uoči četvrtfinala. Sljedeća utakmica naših reprezentativaca je na rasporedu u utorak u 20:30.