Čilić šesti put izgubio od Zvereva

Čilić
flickr
Ovo je Čilićev šesti uzastopni poraz od mladog Nijemca, ali ovaj svakako spada u jedan od čudnijih mečeva. Marin je u oba seta imao prednost i oba je izgubio

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić izgubio je u 1. kolu skupine ATP finala u londonskoj O2 Areni od Nijemca Alexandera Zvereva s 6-7 (5), 6-7 (1) nakon dva sata i devet minuta igre.

Ovo je Čilićev šesti uzastopni poraz od mladog Nijemca, ali ovaj svakako spada u jedan od čudnijih mečeva. Marin je u oba seta imao prednost i oba je izgubio, a nije ga išao ni servis (svega 52 posto prvog servisa). U prvom setu je vodio čak 3:0 i 5:2, ali Nijemac je jednostavno za Čilića bio nerješiv:

Počeo sam dobro, vodio sam 4-1 i imao break loptu za 5-1. Nakon toga stvari su se preokrenule i on je dobio set u tie-breaku. Gledajući početak seta čini mi se da sam bio bolji igrač i da sam ga trebao dobiti. U drugom setu opet prvi dođem do breaka i povedem 4-3, onda već su sljedećem gemu izgubim servis, kazao je Čilić.

Zverev sada protiv Čilića vodi sa 6-1 u međusobnim dvobojima, ali Marina čekaju još dva meča u skupini, ali nimalo lagana; protiv Novaka Đokovića i Johna Isnera.

U mečevima protiv najboljih događaju mi se ti usponi i padovi. Moram raditi na tome da mi se to ne događa tako često. Bilo bi bolje da sam startao pobjedom, ali očekuju me još dva meča. Nadam se da ću protiv Isnera i Đokovića pokazati odličan tenis.

Sljedeći dvoboj igra u srijedu protiv Amerikanca Isnera.