Angel “Crvenim vragovima”. I zdravica za rođendan.

Angel
flickr

A kad su mu ponudili pivo zbog nostalgije, stari romantik rođen na Valentinovo, spremno im je nazdravio. Živjeli i sretan rođendan!

Angel di Maria. Uvijek zvjezdan nikad zvijezda. Od Rosarija preko Benfice, Real Madrida i Manchester Uniteda do Paris Saint Germana. Argentinac rođen na Valentinovo nikada nije bio igrač za naslovnice (zbog izgleda ili kvalitete?), a predodređen je za velike klubove. Koliko se god trudio u Španjolskoj i Engleskoj, nikada nije bio onaj bez kojeg se ne može.

Nisu svjetla pozornice uprta u njega ni na Parku prinčeva jer su rezervirana za skuplje i tržištu atraktivnije. Ali pravda za Angela ostvarena je kada je Old Traffordu nazdravio bačenim mu pivom. Pobrine se nekad život da iz lošega izvuče dobro. Sigurno nije navijač Manchestera mislio da će Argentincu dati dodatni adut da se nasladi u Kazalištu snova. Kao da dvije asistencije i fantastična utakmica nisu bile dovoljne.

Motivacija i zdravica

Bilo je nekoliko neprimjerenih riječi usmjereno prema tribinama nakon pogotka, ali treba ga razumjeti. Nije ugodno istrčati na, nekad svoj, travnjak uz salvu zvižduka, a onda i doživjeti da te Ashley Young zabije u duelu u ogradu.

Sve je to nesumnjivo ovog Angela pretvorilo u vraga za Crvene vragove. Zato je nazdravio domaćinu, zato je bilo svakojakih riječi, a zato se i naložio i epitet igrača utakmice ponio zbog asistencija.

Di Maria je došao činiti ono što najbolje zna, igrati (svoj) nogomet. Prodoran, okićen elegantnim driblingom i filigranskim centaršutom. Moderan nogomet. Mada ne pripada u razdoblje ove modernosti. Nazovemo li Argentinčev nogomet modernim, kako ćemo nazvati turbo-nogomet Kyliana Mpabbea?

Žrtva loše politike u “Kazalištu snova”

Lijevo krilo PSG-a igra točno onako kako trener traži, pruža isto ono što nije pružao u eri Louisa van Gala na Old Traffordu pa zbog toga valjda i zvižduci tribina. Legenda kluba, Gary Neville žali zbog Argentinčeve loše engleske sezone:

„Nikada nije pružio što je mogao. Louis van Gaal snosi velik dio te krivice. Ako sam za nekog mislio da je igrač za Manchester United, to je bio Angel di Maria.”

Šteta za Manchester United što nije ostao. Kako i njegov aktualni trener kaže, on je izrazito pouzdan. Može odigrati lošiju utakmicu, ali u konačnici – osigurat će ti barem 20 bodova u sezoni.

I zato Englezi nisu zviždali njemu već lutanjima svoga kluba. A kad su mu ponudili pivo zbog nostalgije, stari romantik rođen na Valentinovo, spremno im je nazdravio. Živjeli i sretan rođendan!

F.M.