Rimac i Automobili Pininfarina sklopili ugovor od 600 milijuna kuna

rimac, pininfarina, automobili
rimac-automobili.com
Najavljeni PF0 na kojoj je ostvarena suradnja s Rimcem, prvi automobil s Pininfarina potpisom, bit će otkriven 2019. godine

Automobili Pininfarina sklapaju ugovor o suradnji vrijedan 600 milijuna kuna s Rimac automobilima, izvijestili su iz globalno poznate hrvatske kompanije. Rimac će osigurati elektropogon, softver, hardver i baterijski sustav za Automobili Pininfarina i razvoj njihovog prvog električnog automobila visokih performansi, PF0.

“Uzbuđeni smo zbog ovog izazova. Kombinacija naših vrijednosti – napredne tehnologije, inovacija i visokih performansi s tradicijom i talijanskim dizajnom Automobili Pininfarina čini idealan spoj za uzbudljiv, novi, električni super sportski automobil – PF0. Ovo partnerstvo je velika prekretnica za obje tvrtke i veselimo se suradnji i realizaciji ovog posebnog automobila”, rekao je Mate Rimac, osnivač i izvršni direktor Rimca.

Iz Rimca su naglasili da je ugovor značajan korak za obje uključene strane, jer Automobili Pininfarina osigurava inovativnog i visokokvalitetnog tehničkog partnera, dok Rimac osigurava još jedan ugovor o serijskoj proizvodnji ključnih sustava i tehnologije za važnog partnera u industriji. A popis partnera već broji itekako prestižna imena, uključujući Porsche, Aston Martin, Koenigsegg, Renault i CUPRA.

Michael Perschke, izvršni direktor tvrtke Automobili Pininfarina, rekao je: “Od trenutka kad sam upoznao Matu, znao sam da on i njegov tim u Rimcu mogu pružiti stručnost za dostaviti nezaboravno iskustvo vožnje koje odgovara visokim standardima dizajna koje je postavila Pininfarina. Ova suradnja povezuje budućnost električnih performansi s tradicijom legendarnog Pininfarininog dizajna u jedan izniman automobil, PF0.“

Talijanska kuća dizajna Pininfarina u svijetu je poznata po dizajnu brojnih automobila. Kompanija Automobili Pininfarina, u vlasništvu grupe Mahindra, pokrenuta je u travnju 2018. s ciljem razvoja i proizvodnje luksuznih električnih automobila visokih performansi. Najavljeni PF0 na kojoj je ostvarena suradnja s Rimcem, prvi vlastiti automobil s Pininfarina potpisom, bit će otkriven 2019. godine.